A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

ÜNİVERSİTEYE "SİYASET ÜSTÜ" YAKLAŞILMALI...

ÜNİVERSİTEYE "SİYASET ÜSTÜ" YAKLAŞILMALI...

          Giresun Üniversitesi; İlin ekonomisi ve kültürü için büyük önem taşıyan bir kurumdur, lakin kurulduğu tarihten(17 Mart 2006 ) bu güne kadar Üniversiteyi hep yapay sorunlarla meşgul ettik durduk. 2010 dan bu yana devam eden Rektör krizi Cumhurbaşkanı Gül’ün geçen ay Prof. Dr. Aygün Attar’ı atamasıyla tam sona erdi ve artık Üniversitemizin kamuoyu üzerindeki olumsuz görüntüsü düzelecek, şehrin dinamikleri ve üniversite yönetimi ortak çalışmalar için bir araya gelerek; hem üniversitenin hem de şehrin bozulan imajını yenilemek adına ortak projelere imza atacak diye beklerken, sayın Caniklinin ortaya attığı yeni iddialarla ulusal basına bir kez daha malzeme olduk.

 

          Peki Sayın Caniklinin verdiği demeç ne idi ve etkileri, yansımaları ne oldu; “Giresun Üniversitesi’ne ve Giresun Üniversitesi’nin gelişimine çok büyük zararlar verecek şekilde baskıcı bir anlayışla yüksek okul müdürleri, rektör yardımcıları ve bölüm başkanlarının bir gecede görevden alındı, Böyle bir kıyım üniversite camiasında eşine az rastlanan bir olaydır. Bu kıyım Giresun’un akademik ve kültürel geleceğini olumsuz yönde etkileyecek acımasız bir kıyımdır. Böyle bir anlayışın bilim dünyasında yeri yoktur. İdeolojik öncelikler ve intikam duygusuyla yapıldığını düşündüğümüz bu tasfiye operasyonunu kınıyoruz. Haksız yere görevlerinden alınan tüm akademisyenlerin en kısa zamanda görevlerine iade edilerek yapılan yanlıştan geri dönülmesi gerekir. Akademik özgürlüğe ve akademik iklime yakışmayan bu siyasi kadrolaşmayı üniversite özgürlükleri açısından çağdışı buluyoruz. Giresun Üniversitesi’nin bu tür ideolojik atama haberleriyle değil, bilimsel başarılarla gündeme gelmesini temenni ediyoruz.”

 

         Sayın Canikli’nin bu tepkisi sayın Prof. Dr. Aygün Attar’a mıydı yoksa Attar’ı atayan Cumhurbaşkanına mıydı, bunu da pek anlayamadık, kaldı ki Sayın Canikli’nin bu çıkışı kendi partisinde de ciddi tepkilere yol açtı ki bu durumdan sanıyorum sonrasında kendiside rahatsızlık duydu.  Prof. Dr. Aygün ATTAR ın Eynesil’i ziyaretinde Ak Partili bir belediye başkanı olan sayın Coşkun Somuncuoğlu’nun Rektörü “Medarı İftiharımız” diye karşılaması, yine Ak Partili Görele Belediye Başkanı sayın Ertuğrul MELİKOĞLU’nun Görele’yi ziyareti sırasında sayın ATTAR la yakından ilgilenmesi, sayın Canikli’nin yaptığı çıkışın Ak Parti’yi bağlamadığının, bu beyanatın Caniklinin kişisel görüşü olduğunun göstergesi gibi göründü ve Sayın Canikli yaptığı bu ani çıkışla kendi kalesine gol atmış oldu.

 

         Sayın Prof. Dr. Aygün ATTAR’ın ise Sayın Nurettin CANİKLİ’nin yapmış olduğu beyanatını; “kendi taktiridir” diyerek yorumlaması ve Canikli'yi, Giresun Üniversitesi'nin gelişmesine önemli katkılarda bulunan bir siyasetçi olarak gördüğünü vurgulayan bir açıklama yapması, sayın ATAR’ın yapıcı bir kişilik olduğunu tüm şehre bir kez daha kanıtlamış oldu, bu durumda Canikli puan kaybederken ATTAR ın yıldızı hızla yükselmeye başladı. Siyasettir bu, şöyle geçmişe bakarsak dün kavga edenlerin yarın kolkola olduğunu görürüz, siyasette ittifaklar ve müttefikler her gün konjonktüre göre yeniden şekillenir, yarın kolkola girdiğimizde bizleri zor durumda bırakacak sözleri bugün söylememeliyiz diye düşünüyorum, .

 

         Sayın ATTAR’ı iyi tanırım, kendisi önemli bir bilim adamı, uluslarası etkinliği olan bir şahsiyettir, onunda arkasında ciddi sivil toplum kuruluşları ve güçlü bir kamuoyu vardır, net, ayakları yere basan ve hırslı bir insandır, bu sebeple kendisine kimse zorlayarak ve istemediği bir şeyi yaptırtamaz, o nedenle bu tür zorlanmalar karşısında belki yarın istifa eder diye bekleyenlere önerim, hiç heveslenmeyin Aygün ATTARa böyle yapay problemler hafif gelir ve kendisinin daha fazla bilenmesine neden olur, sizlere tavsiyem böylesine yapay konularla Rektör ATTAR’ı karşınıza almaktansa yanınıza almanın çabasını verin, amacınız üzüm yemekse bunu yaparsınız zaten, yok amacınız bağcıyı dövmekse lütfen üniversitenin üzerinden elinizi çekin, bu şehre zarar vermekten vazgeçin ve ortalığı bulandırmayın.

 

           Tekrar söylüyorum Giresun Üniversitesi Giresun ekonomisi ve kültürü için büyük önem taşıyan bir kurumdur, lütfen bu kurumu kişisel menfaatleriniz uğruna lekelemeye kalkmayın ayrıca; Giresun için önemli bir siyasetçi olan sayın Nurettin Canikli’yi de yanlış bilgilendirerek oyunlarınıza alet edip, kendisinin var olan itibarını ve kendisine olan güveni lütfen zedelemeyin, biz kalem erbaplarının ve kamuoyunun beklentisi Üniversiteyle ilgili belirsizlik ortamının ortadan kalktığı şu günlerde sayın Canikli’yle Prof. Dr Attar’ın kolkola Üniversiteyi daha yukarılara taşıması, bu iki ismin, çatışmadan daha çok ortak projelerle anılmasıdır, beklenen görüntü de budur.

 

          Üniversite içinde ki gelişmeleri yakı nen takip ediyorum ve biliyorum, Sayın Prof. Dr. Osman Metin ÖZTÜRK’ ten şu güne kadar Üniversitemizde yönetime talip olan tüm yöneticiler Üniversiteye artı kattılar, kimisi az kimisi fazla ama hep üniversiteyi ileriye taşımak adına bir şeyler yapmanın gayreti içinde oldular,  hem yarış içinde oldular hemde Üniversiteye nasıl artı katarız çabası içinde oldular, kaldı kı bu arkadaşlarımız hala Üniversite içindeki mevcut görevlerinde üzerlerine düşeni yapmaya devam etmekteler, onların katkılarını Giresun olarak inkar etmek bu arkadaşlara büyük ayıp olacaktır. sayın Prof. Dr.Osman Metin ÖZTÜRK’ten sayın Prof. Dr. Yılmaz CAN’a kadar Giresun Üniversitesinin gelişimine katkıda bulunan herkese şehir adına ben teşekkür ediyorum.

 

        Artık yarış dört yıllığına son bulmuştur, şehrimiz ve Üniversitemiz adına tek vücut olma zamanı gelmiştir, herkes çalışırken elbette ki kendi ekibiyle daha rahat çalışır, bir firmaya yönetici atandığında ilk önce nazına katlanacak, söylediklerini anlayacak, iş stresiyle bağırdığında bırakıp gitmeyecek takım arkadaşlarını etrafına toplar ki çalışırken hızı kesilmesin, sayın ATTAR da kanımca bunu yapmıştır.

 

            Biraz önce belirttiğim gibi artık yarış dört yıllığına sona ermiştir, bundan sonra, siyasetiyle, sivil toplumuyla Akademisyenleriyle herkes Üniversitenin çıtasını yükseltmek üzere elinden geleni yapacaktır, yeter ki; çalışmak isteyenlerin hızları yapay gündemlerle kesilmesin, bu şehir de Giresun Üniversitesine siyaset üstü bakılsın, bakın işte o zaman her şey daha hızlı ve daha yolunda gidecektir, bir sonraki yazımızda buluşmak üzere esen kalın.