A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

4 bin yıllık coşku devam etti

4 bin yıllık coşku devam etti

....festival gelenekleri sembolize edildi. Aksu Festival Alanı'ndaki etkinliğin açılış törenine Vali Dursun Ali Şahin, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 4 bin yıllık geleneği yıllardır canlandırmaya devam ettiklerini belirterek, “4 bin yıllık coşku devam ediyor ve insanlar büyük ilgi gösteriyor. Bu festivalin milattan önce 800 yılına kadar giden bir tarihi var. Bu tarihte Türklerin ilk buluşma noktası Aksu bölgesi. Bunu mitolojik olarak da canlandırdık. Bu geleneğin turizme katkı sağlaması amacıyla da uluslararası hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

 Vali Dursun Ali Şahin ise, “Bu festivaller, insanların daha canlı daha dinç olmasını sağlayacak. Evrenin yeşillenmesi bizlere de bir heyecan getirecektir. Bunu da festivallerle yaşayacağız. Bu tür etkinliklerde halkımızla buluşmak bizlere huzur veriyor. Giresun cennetin bir parçası ve bu cennette yaşayan Allah'ın torpilli kulları Giresunlular, bu güzellikleri hak ediyor” diye konuştu.

Festivalde, davetliler, protokol üyeleri, Bulgaristan, Gürcistan, Rusya, Endonezya, Giresun Folklor Kültür Sanat Derneği (GİFSAD), İzmir Gaziemir Folklor Eğitim Merkezi (GAFEM) ile Giresun Belediyesi halk oyunları ekiplerinin temsilcileri, gelenekleri sembolize ederek dilek tutarak, 3 kez sacayağından geçti, Aksu Deresi'ne 7 çift, 1 tek taş attı.

 

Haber : Selami Çelebi

 

 

 

TÜM SAYFALARIMIZI OKUMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ

http://www.yildizhaber.com.tr/abone/e-gazete.asp