A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

GİRESUN'A BAKAN ÜSTÜNE BAKAN GELİYOR!

GİRESUN'A BAKAN ÜSTÜNE BAKAN GELİYOR!

...Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın ardından bu hafta sonu da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Giresun’a geldi. Neredeyse her hafta bir bakanın geldiği Giresun’da sorunlar hala çözülmüyor. Enerji Bakanı Yıldız’ın Giresun’da bulunduğu saatlerde Bulancak’ta vatandaşlar elektrik sıkıntısı yaşadı.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, haftasonu çeşitli ziyaretler ve elektrikte yaşanan sorunlara çözüm bulmak üzere Giresun’a geldi. İlk olarak Görele’de düzenlenen Horon ve Kemençe Günleri Festivali’ne katılan bakan Yıldız, festivalde kemençe ağası seçildi.

AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı ve AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk’ün eşlik ettiği Bakan Yıldız’a eski milletvekili Hüseyin Besni ve Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu tarafından Kemençe hediye edildi.

TÜRKİYE, BÜYÜK ATILIMLAR YAPIYOR

Ardından Giresun Valiliğine ziyaret eden Bakan Yıldız, Türkiye’nin elektrik sorununun bulunmadığını söyledi. Bakan Yıldız, “10 yıl içinde bu ülkenin idaresine koyulan irade, diğer sektörlerden daha hızlı büyümesini sağladı enerji sektörünün. Türkiye tükettiğinden daha fazlasını üretebiliyor şuanda. Dün itibariyle Türkiye Cumhuriyeti tarihi’nin bir rekoru kırıldı. 37 bin megavatın üzerinde bir enerji yapılanması sağlandı. Hâlbuki bizim şuanda arzumız 40 bin megavatlar civarında. Dolayısıyla Türkiye’nin bir enerji sorunu bulunmamaktadır. Ancak büyüyen Türkiye bir yıl içinde yüzde 11.8'lik enerji sektöründe tüketimde büyüdü. Bir yıl içinde yüzde 11.8 büyümek, hele hele bir kısım AB ülkeleriyle karşılaştırırsak onların 7-8 yıllık büyümesine denk geliyor ve Londra merkezli bir haberde Avrupa’nın ilk üçüne girmeyle alakalı Türkiye enerji sektöründe büyük atılımlar yapıyor diye bir haber çıktı. O yüzden Türkiye enerji sektöründe çok daha hızlı büyümek zorunda ki, liberal piyasalar, yani özel sektörle yapılacak bu değişimi sıhhatli olabilmesini sağlamak lazım. O yüzden yolumuza devam ediyoruz. Türkiye hak ettiği noktadan daha da iyi noktalara gidecektir. Biz de sektör olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

'HES' DEMEK, 'YERLİ KAYNAK' DEMEK

Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yapımı fazla olan HES’lerin, enerji ihtiyacına olan katkılarının daha fazla olmasını istediklerini aktaran Bakan Yıldız, “HES'lerin katkısının daha fazla olmasını istiyoruz. Çünkü 'HES' demek, 'Yerli kaynak' demek. Çevreye yeşile duyarlı ve aynı zamanda dokuyu bozmaksızın iyi bir yapılanma sağlamamız lazım. Bunun içinde biraz hoyratça çalışan müteahhitlerimiz var. Onların da mutlaka ikaz edilmesi gerekiyor ki, bizde bunu yapıyoruz. Ama yerli kaynak halinde bunların Türkiye'ye kazandırılması gereklidir. Eğer biz bunları yerli kaynak olarak karşı çıkarsak, bunlar bize yol su köprü olarak değil de, ithal doğal gaz olarak geri dönüyor. Cebimizden daha fazla döviz çıkıyor. Biz de buna çok tahammül edemeyiz” diye konuştu.

Bakan Yıldız'a, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, altın fındık çotanağı rozeti ile fındıklı ürünlerden oluşan sandık hediye etti.

ELEKTRİK SORUNUNU İNCELEDİ

Giresun’da önemli sorunlardan birisi olan elektrik meselesinin çözümü için de temaslarda bulunan Bakan Yıldız, Cuma gecesi İl Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık etti. Yıldız, gece geç saatlere kadar süren toplantıda, Giresun’un elektrik sorunlarını kurumlar ile masaya yatırdı.

Bakan Yıldız, sabah da bölge illerinin valileri, belediye başkanları ve milletvekilleri ile birlikte Çoruh Aksa Elektrik Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.

Yıldız, toplantılarının ardından yaptığı açıklamada, verimli geçen toplantılarla Giresun’un elektrik sorunlarına neşter vurulacağını kaydetti.

İŞ BUNUNLA BİTMİYOR

Daha sonra AK Parti Giresun İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Bakan Yıldız, teşkilat üyeleri ve Giresun halkından yapılacak Mahalli İdareler Seçimi’nde Giresun Belediyesi’nin kazanılması için destek istedi.

Bakan Yıldız, “Yerel seçimler yaklaşıyor. Giresun kendisine yakışır bir vaziyette merkezi hükümetin istikrarını yerel yönetimlere taşımak durumunda. Yani Giresun’a AK Parti’li bir yerel yönetim yakışır ki, bu sinerji oluşsun. Biz hiçbir siyasi parti ayrımı yapmaksızın ödeneklerimizi bulunduğumuz illere gönderiyoruz. Ama iş bununla bitmiyor. Ortak dili oluşturabilmemiz açısından bu illerin de mutlaka yerel yönetimlerin merkezi yönetimle beraber aynı sesi çıkartabilmesi lazım. İhracatımız artıyor, ekonomimiz büyüyor, ama yerel yönetimlerin de bunlardan aynı şekilde nasiptar olabilmesi lazım. Biz buradaki halkımızın uyumunun sağlam dokusunun ve sağduyusunun mutlaka bu seçimlere sirayet edeceğine inanıyoruz” dedi.

Parti binasını da gezen Bakan Yıldız, daha sonra karayolu ile Giresun’dan ayrıldı.

ÖZTÜRK’ÜN LİSTEYE ALMADIĞI ÇAKIR’DA ZİYARETTEYDİ

Bakan Yıldız’ın, ziyaretinde AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar  ve Ak Parti Trabzon İl Yönetim kurulu Üyesi hemşerimiz Murat Çakır da yeraldı.