Fedakar baba karaciğerini verecek

...babasının karaciğer nakli ile yaşama yeniden ‘Merhaba’ diyecek

Giresun’un Bulancak İlçesi Kovanlık Beledesi Düz Mahalle’de yaşayan Küçük ailesinin 15 günlük kızları Sıla bebeğe babası İlyas Küçük karaciğerini verecek.

13 aylık Sıla bebeğe 15 günlükken karaciğer sirozu teşhisi konmuştu. Yaşam savaşına 15 günlükken başlayan Sıla bebek babasının karaciğeri ile hayat bulacak. 7 ay burnundan verilen özel mamayla beslenen Sıla bebek, 2 kez ameliyat geçirdi.

Küçük Sıla’nın hayatta kalabilmesi için 2 yaşında organ nakli yapılması gerekiyordu. Baba Küçük, karaciğer nakli için herhangi bir engel olmadığını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleşecek operasyonla karaciğerini kızına vereceğini söyledi.

Gazetemize konuşan baba Küçük, “Kızımız 13 ayına gelene kadar birçok sıkıntı çektik. Etrafımızdakiler, komşularımız ve yardımseverlerin yardımlarıyla hayata tutunduk. Şimdi ise kızıma karaciğerimi vereceğim. Benim karaciğerim kızıma umut olacak. Kasım ayında Ege Üniversitesinde tüm tahlillerim yapıldı. Karaciğerim yağlı olduğu için diyete girdim. Şimdi istenilen kiloya düştüm. Şimdi sıra operasyonun yapılacağı günü beklemekte. Bu zamana kadar yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederiz” dedi.

4 çocukları olduğu belirten anne Zülbiye Küçük ise, “Bu zamana kadar kızımız Sıla için hastane yollarını aşındırdık. Ama çok şükür eşimin karaciğeri kızımıza nakledilecek. İnşallah her hangi bir aksilik olmadan kızımız sağlığına kavuşur. Ameliyat sonrası kızımla normal insanlar gibi bir hayat geçiririm. Allah inşallah büyüdüğü günleri de bizlere gösterir” diye konuştu.

Küçük ailesi Salı günü otobüse binerek İzmir’e nakil yapılacak hastaneye gitmek üzere yola çıktılar.