A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Giresun'a gelen yatırıma engel olmadık

Giresun'a gelen yatırıma engel olmadık

...böylelikle mevcut terminal alanına inşaası planlanan spor salonunun yapımı da rafa kalktı. Belediye meclisinin Şubat ayı ikinci oturumunda aralarında eski dolum tesis sahasında imar değişikliği kararının da aralarında bulunduğu gündem maddeleri görüşüldü.

Mecliste görüşülen gündem maddeleri arasında en hararetli görüşmeler eski dolum tesis sahasında otobüs terminali alanını içeren imar değişikliği maddesinde yapıldı. Dolum tesisi içerisinde yer alan şehirlerarası otobüs terminali sahasında planlanan imar değişikliğine AK Parti Grubu karşı çıktı.

AK Parti Giresun İl Başkanı ve Meclis Üyesi Sabri Öztürk, imar değişikliği ile otobüs terminalinin dolum tesisi alanına yapımından vazgeçileceğini, böylelikle mevcut terminal alanında spor salonunun yapımının mümkün olamayacağını kaydetti. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun daha önce dolum tesisine otobüs terminalinin yapılacağını, mevcut terminal alanına da spor salonu yapımını sağlayacakları yönünde beyanatlarının olduğunu hatırlatarak, “Sayın Başkan'ın bu söylemleri o dönemlerde Giresun'da herkes tarafından takdirle karşılanmıştı. Ancak bugün bu karardan vaz geçiliyor. Giresun'a çok acil bir spor salonu ihtiyacı var. Salonun yapımı için de uygun arazinin bulunması gerekiyor. İşte bu noktada mevcut terminal çok uygun bir yerdi. Giresun Belediyesi, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne bu alanı vermemek için terminalin dolum tesisine yapımını istememekte. Giresun'un çok acil ihtiyacı olan bir yatırımı Giresun Belediyesi engellemektedir. Belediye engel olmak yerine, Giresun'a gelecek yatırımlara katkı sağlamalıdır” dedi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da yaptığı açıklamada, Giresun Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin dolum tesisi alanına yapılacağı yönünde söyleminin olmadığını, sadece bunun bir fikirden ibaret olduğunu kaydetti.

Aksu, “Giresun'da şuanda acil bir terminal ihtiyacı bulunmamaktadır. Spor salonu ihtiyacı acildir. Ancak AK Parti'nin Giresun'a spor kompleksleri yapılacağı yönünde bazı vaatleri bulunuyor. Önce bu sözler yerine getirilsin. Biz hiçbir zaman Giresun'a gelen yatırımlara engel olmadık. Aksine yatırımların önünü açtık. Bundan sonra da yatırımların önünü açmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Aksu, kararı oylattı. İmar değişikliği CHP'li üyelerin oyları ile kabul edildi.