İstiklal Marşı, 'Dik durabilmenin ifadesidir'

...İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı düzenlendi.

Düzenlenen törene GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’ın yanı sıra, Giresun Vali Yardımcısı Bekir Ergök, Giresun İl Müftüsü Necati Akkuş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, “İstiklal Marşımız, sahip olduğumuz bütün engin kültürümüzü, milli medeniyetimizi, dini hassasiyetimizi, bir milleti millet yapan temek özellikleri, en iyi şekilde şifreler ve kodlar halinde oluşturan, son derece önemli bir sanat eseridir. İstiklal Marşı, içinde bulunduğumuz o dönemde milletimizin istiklal arzusunu milli mücadele döneminde ki düşüncelerini ortaya koymakla birlikte, eğilmez vakur bir medeniyetin çok önemli taşıyıcıları olan bizlerin, dünyaya meydan okuyuşu ve dik duruşudur. İnsan kendi kendine düşününce şunu söylüyor. Bir duygu ve düşünce bu kadar güzel bir şekilde kelimelere dökülerek şiirleşebilir mi? Şartlar ne kadar zor olursa olsun. Dik durabilmenin ifadesidir, İstiklal Marşı’mız” dedi.

Daha sonra konuşmacı olarak sahneye gelen Yrd. Doç. Dr. Dursun Şahin, günün anlam ve önemine hitaben yaptığı konuşmada İstiklal Marşı’nın neden ‘Korkma’ kelimesi ile başladığını anlatarak, peygamber efendimizin hayatından kesitler aktardı.

Konuşmaların sonrasında GRÜ Türk Dünyası Araştırma Topluluğu tarafından müzik eşliğinde Mehmet Akif Ersoy’a ait şiirler okundu.

Programın sonunda ise İstiklal Marşı bütün bir şekilde okunurken, son paragrafını Sevgi Evi çocuklarının okuması salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattı.