A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

BETONLAŞMA BULANCAĞI TEHDİT EDİYOR...

BETONLAŞMA BULANCAĞI TEHDİT EDİYOR...

 

En önemli çevre sorunlarından biri olan hızlı nüfus artışı, beraberinde plansız kentleşmeyi getirdi. Artan nüfusun iyi yaşam alanı ihtiyacının giderilmesi için oluşturulan kentsel yaşam alanları, kentsel sorunların ortaya çıkmasına neden oldu.
Betonlaşmanın en çok göze çarptığı şehir şüphesiz Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Bulancak'ta nasibini alıyor. Şehrin her yerinde inşaat projeleri tam gaz sürüyor. Küçük ve orta ölçekli inşaat şirketlerin sokaklardaki inşaatlarına her geçen gün yenileri ekleniyor.. 
Çarpık kentleşmenin tavan yaptığı ilçelerden biri olan Bulancak’ta yıllanmış yapılar ile yan yana yapılan yeni yapılar, sağlıklı ve estetik bir görüntü oluşturmasa da kentsel dönüşüm projesi, depreme dayanıklı yapılar olarak insanlara sunuluyor.
Çok katlı bloklarda yaşam bir ayrıcalık gibi sunulsa da kibrit kutusu gibi dairelerde  ve bu kibrit kutusu evlerinin çekmece gibi balkonlarında yaşayan insanlar her gün betonlara baktıkça katılaşan, sessiz ama derinden tekdüzeleşen hayatlarını sürekli yeniden sorgulamak durumunda kalıyor. Bulancak'ın önümüzdeki yıllarda daha fazla betonlaşacağını söylememiz yanlış olmayacak. Gidişat bunu gösteriyor. Yakın gelecekte nefes alabileceğimiz, ailemizle yoğun şehir yaşamının stresini atabileceğimiz mekanlara hasret kalacağız. Betonda ruh yoktur. Beton soğuktur. Beton, bizleri de kendisi gibi soğuk ve ruhsuz hale getirmeye başlamıştır.

Toprakta insana dair her şey vardır. Çiçeğin, ağacın, fındığın ve en önemlisi insanın aslı topraktır. İnsanı topraktan ayırmak ona yapılmış en büyük kötülüktür. Bulancak’ta her yer beton, sanki birer açık cezaevi görünümünde. Yağmur bekliyoruz dört gözle. Yağsa bile istekli yağmıyor. O bizim gençliğimizde bir hafta boyu süren yağmurlar nerde. Atmosferik engellemeler her geçen gün daha çok betonlaşan şehirler yağış oluşumunu engelliyor. Bu yıl ciddi anlamda yağış olmayacağı ve kuraklık olacağı söyleniyor. Kışın ortasında ilkbaharı yaşamamız bunun bir göstergesi olsa gerek. Artık o güzelim 30-40 yıl öncesi Bulancak resimlerde kaldı artık. Önüne gelen inşaat sektörüne girerse olacağı budur.