A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

DİNİMİZİN EĞİTİME VE ÖĞRETİME VERDİĞİ ÖNEM

DİNİMİZİN EĞİTİME VE ÖĞRETİME VERDİĞİ ÖNEM

Bir adı da terbiye olan eğitim, insan için en önemli faaliyettir. Peygamberler bunun için gönderilmiş, kitaplar bunun için indirilmiştir. Erdemli filozoflar da hep buna hizmet etmiştir.

Nitekim Sevgili Peygamberimiz:"Beni Rabbim terbiye etti ve terbiyemi güzel yaptı" buyurmuş ve Cenab-ı Hak da Sevgili kulu ve elçisi Hz. Muhammed'e hitapla:"Sen gerçekten yüksek bir ahlak üzere bulunuyorsun" buyurmuştur.

Eğitimin hedefi insana, kendine lazım olan bilgiyi vermek; ona hayatta lazım olacak beceriyi kazandırmak; onu yüksek manevî değerlere sahip kılmak; kötü alışkanlıklardan korumak; ona iyi alışkanlıklar kazandırmaktır.

Bu nerede olacak?

Ailede, okulda, işbaşında, askerde, çevrede... Her yerde!

Aynı yaştaki çocukların eğitim yeri demek olan her seviyedeki okullar, insanların eğitim ve öğretimi için en elverişli kurumlardır. Yaşa göre gerekli bilgiler topluca orada kazanılır; emsal-akran arkadaşlığı oralarda kurulur; büyük-küçük sevgisi yanında kurallara ve karşılıklı haklara saygı oralarda alışkanlık haline getirilir.

Dinimiz beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi öğütlemiş ve ilim Çin'de de olsa alınız, buyurmuştur.

İnsanları tarağın dişleri gibi aynı seviyede eşit sayan dinimiz:"Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?"  buyurmak suretiyle ilim sahiplerinin bilgisizlerden üstün olduğunu hatırlatmıştır. Hz.  Ali, "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum." demiştir. Ayrıca, âlimlerin mürekkebinin şehitlerin kanı ile eşdeğerde olduğu bildirilmiştir.

Aziz okurlarım

Dinimize göre bu derece önemli olan ilim ve ona götüren Kur’an ilmini neslimize öğretelim. Dinimiz bize sadece din ilimlerini değil, müspet ilimleri de öğrenmeyi emretmiş; insanın meleklere olan üstünlüğünü, insanoğlunun sahip kılındığı ilme bağlamıştır. Bu ilmi ise eşyanın tabiatını, yani eşyanın fizik ve kimya özelliklerini tanıyıp onlardan bileşikler, elementler elde etmek suretiyle değerlendirmeve yararlanma olarak açıklamıştır.

İnsanın şerefli bir varlık olduğunu bildiren ayet, onun karada ve denizde vasıtaya bindirildiğine işaret etmiştir.

Unutmayalım ki;kainatta vasıtaya binen varlık yalnız insandır. Başlangıçta merkebe, katıra, ata, deveye binmiş; zamanla gemiye, arabaya... binmiş; şimdi de otomobile, trene ve uçağa-helikoptere binmektedir. İnsanoğlu, eşyanın tabiatın; keşfetme sayesinde bugün feza çağına ulaşmıştır.

Bütün bunlar, insanın, insan olma özelliğini ortaya koyması faaliyetidir. Biz çocuklarımıza hem dini değerlerimizi öğreteceğiz, hem de modern ilimlerde, hatta çağın ilerisine geçmelerine yardımcı olacağız. Bunun için eğitime önem verecek; bunun için okullara, öğretmenlere önem ve değer vereceğiz. Şunu da unutmayalım ki, eğitim ailede başlar.