A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

SİGORTA YAPTIRMAYAN YANDI

SİGORTA YAPTIRMAYAN YANDI

...don hasar tespitlerinin tamamlandığını, sigorta yaptırmayanlara ise kesinlikle yardım yapılmayacağını söyledi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker 29-30-31 Mart 2014 tarihlerinde yaşanan don afeti neticesinde, zararın olduğu illerde ve ilçelerde İl-İlçe Hasar Tespit Komisyonları ve tarım sigortaları eksperlerinin hasar tespit çalışmalarını tamamladığını bildirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu’nun konuya ilişkin olarak verdiği 5 ayrı soru önergesini yanıtlayan Bakan İl-İlçe Müdürlüğünde görevli Bakanlık personeli ve TARSİM Bölge Müdürlüklerinin görevlendirdiği sigorta eksperlerinin sorumlu oldukları illerde çalışmalarını tamamladığını ifade ederek Giresun, Ordu ve Trabzon illerinde toplam 148 adet Tarım Sigortaları Havuzu eksperinin ekspertiz olarak görev yaptığını açıkladı.

ORDU VE GİRESUN'DA DON HASARI ÇOK YÜKSEK 

Karaahmetoğlu’nun fındıkta don zararına ilişkin sorusuna cevap veren Bakan Eker, “Fındık ürününde meydana gelen don zararı Bakanlığımız İl Müdürlüklerinden gelen Ön Afet İhbar Formları doğrultusunda Artvin'de 107.800 da, Düzce'de 100.000 da, Giresun'da 1.045.387 da, Gümüşhane'de 7.551 da, Kastamonu'da 14.974 da, Ordu'da 2.238.841 da, Rize'de 3.000 da, Sakarya'da 706 da, Samsun'da 292.616 da, Tokat'ta 5.000 da, Trabzon'da 435.938 da olarak tespit edilmiştir. Ürünlerde rekolte kaybı kesin hasar tespit çalışmalarından sonra belli olacaktır” dedi.

SİGORTA YAPTIRMAYAN ÜRETİCİYE YARDIM YOK 

Tarım sigortası yaptıran üreticiler, hasar tespitlerinin tamamlanmasından sonra, kesinleşmiş olan hasar tazminatlarını alacaklarını belirten Bakan Eker buna ilişkin soruya ve sigorta yaptırmayan üreticilere ilişkin şu ifadelere yer verdi; “5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanununa göre sigorta yaptırmak gönüllülük esasına bağlıdır. Bu sigortadan faydalanabilmek için üreticilerin Bakanlığımız Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'ye kayıt yaptırmış olmaları ve her yıl bu kayıtlarını güncellemiş olmaları gerekmektedir. Bu şekilde sigorta yaptıran üreticiler tarım sigortası prim desteğinden faydalanmaktadır. Teminat kapsamdaki risklerden kaynaklanan herhangi bir hasarla karşılaşmaları durumunda ise TARSİM eksperlerince yapılacak tespitler sonucu belirlenecek hasar oranlarına göre hasar tazminatı almaktadırlar. Ancak, 5363 sayılı Tarım Sigortalan Kanunu'nun 17 inci maddesinde: "Bu Kanun kapsamında, uygulama yılında yer alan riskler için tarım sigortası yaptırmayan üreticiler, 20/6/1977 tarihli ve 2090 sayılı Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkında Kanundan yararlanamaz" hükmü yer almaktadır”