A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

KURBANA HAZIRLIK

KURBANA HAZIRLIK

Her yıl hac ibadetini yapan yüzbinlerce mü’min kardeşimizle birlikte vecd ve huzur içinde idrak ederiz ve bu mübarek bayramın bütün İslam dünyası için fütuhata, hayırlara ve maddı-manevi inkişafa vesile olmasını niyaz ederiz. Tükenmez bir bir şükran ve minnet duygusu içinde Cenab- ı Hakka sonsuz şükürlerimizi arz eder ve mukaddes dinine bağlılık akdimizi yenileriz. Her yıl kurban bayramında Müslümanlar tarafından binlerce kurban kesilmektedir. Bu amel, bir Müslümanın Allah’a ibadet ve onun emrine   sarılmak   için   her   şeyi   feda edebileceğinin sembolüdür. Keza, mü’minin Allah uğrunda onun rızası için kan akıtmaktan çekinmeyeceğinin bir ifadesidir. Binaenaleyh İslam’ın koyduğu bu hüküm bir vahşet değil, bilakis hikmetlerle dolu bir ibadettir. Bir yıl boyunca pek çok sıkıntılar çekmiş, belki de ağzına bir lokma et koymamış bir fakir böylece Allah için çekilen ziyafetten faydalanıyor, seviniyor. Kurban kıssasında İbrahim (as) gibi Allah’ın dostluğuna, yardımına mazhar olmuş bir  peygamberin,  oğlunu  kurban  etme teşebbüsü neticesinde Cenab-ı Hak "Ey İbrahim! Sen bana sadakatin! İspat ettin. Ben de oğlunu sana  bağışlıyorum!"   buyurarak   hadiseyi bitirebilirdi. Ancak Hz. İbrahim’e bir koç göndererek, ona, amelini ikmal ve itmam için yardım  etti.   Neticede,  Allah tarafından gönderilen koçun kurban edilmesi, Hz. İsmail'in hayatta   kalmasına   sebep   olmuştur.   O bakımdan bu koçun, İsmail (a.s) 'a benzeyen, ona bedel olan tarafları var demektir. Koçtan akıtılan kan İsmail (a.s) bedel olmuş demektir.

 

 Siz değerli okurlarım

Bugünler kurban Bayramı arefesidir.  Kurban, Hakka yaklaşmanın, Allah yolunda fedakarlıkta bulunmanın belirtilerinden biridir.  Kurban, Allah’a teslimiyetin ifadesidir.   Bu bir teslimiyettir. Hz. İbrahim ile Hz. İsmail (a.s) Allah’a öyle teslim olmuşlardır ki; biri evladım sırf Allah rızası için kurban etmek, diğeri de Allah’ın emrine canı pahasına uymak niyetindeydiler. Bu bakımdan kurban kesen her mü’min bunun mahiyetini İyi idrak etmelidir. Bu bayram sabahında kurban edilmek üzere Allah için boynunu uzatan hayvana sorsak : -Sen kimin kurbanısın? O hayvan büyük bir metanetle ve bütün muhabbetiyle kulaklarımızı patlatırcasına bize haykıracak:   -Ben  İslam’ın  kurbanıyım diyecektir. Ağzı ve dili bağlı, insana kıyasla her türlü nimetten mahrum bir hayvan gerektiğinde İslam için seve seve kurban olurken; Allah’ın her türlü nimetinden faydalanan ve de Müslümanlık iddiasında bulunan bizler İslam için canımızı fedaya hazır değilsek, "İslam’ın kurbanıyım." Diye lisan-ı hal ile haykıran hayvanın karşısında yerin dibine batmalıyız.

 

Aziz okurlarım

Hangi coğrafi sınırlar içinde olursa olsun dinimize dil uzatılıyor.   İnancımız alaya alınıyorsa bu demektir ki, Müslümanım diyenler İnançlarına ihanet ediyorlar. Dünya küfür ateşiyle kaynıyor. Bu vahşete seyirci kalmayan gerçek iman ehli dünyanın dört bir bucağında daha dün-komşu ülkelerimizde Müslüman kardeşlerimiz yüzbinlerce-binlerce din kardeşimiz İslam için canım feda ederek kurban olurken bizler yaşantımızdan memnun yiyip içiyor, onlarda habersiz   sıcacık   yatağımızda   rahatımız kaçmasın istiyoruz. Eğer gerçekten inancımızı, yaşayamamanın    izdırabını    duyabilseydik, yattığımız yataklar bize diken, İslam’ın kurbanı olmayı unuttuğumuz her gün bize zehir olurdu. Dağıttığımız etin hepsi, yarın mahşer günü amel defterlerimizde karşımıza çıkacak. Konu komşuya yaptığımız ikramlar, verdiğimiz sadakalar fazlasıyla bize ödenecektir. Bunda hiç şüphemiz yok. Ancak kendimizde kalıp ta yemiş olduklarımızdan öyle bir dönüşü olmayacak. Çünkü o yenmiş, dünyada tüketilmiştir.Sırf Allah rızası için kurbanım kesip, çevresine de böyle yardım ve ikramda bulunan bir cemiyeti ayırmak, bölmek, parçalamam mümkün mü? Ne zaman ki manevi değerlerden cemiyet tecrid edilmiş. İşte ondan sonra herkes ya kurbandan vazgeçmiş, Ya da kurbanım hak için kurban,  küp için kavurma şekline dönüştürmüş. Sadece kendilerine et ziyafeti çekme anlayışına götürmüşlerdir. Elbette, öyle kurban anlayışından, böyle cemiyet meydana gelmiştir. Hamdolsun  şimdilerde  yeniden  bir    silkiniş,  kendine  geliş,  mazideki  kurban anlayışına tekrar dönüş başlamıştır.Şu mübarek bayram sabahında niyazımız: Cenabı Hakkın idrak ve şuurumuzu artırması, Keseceğimiz kurbanları nezdi ilahisinde kabul eylemesi....