'112 koordinasyon merkezi yerine AKP milletvekiline ulaşın!'

...hastanelerde yoğun bakım ünitelerinde yaşanan yer sıkıntısını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sordu. AKP'nin sağlıkta çağ atlattığı iddiası ile yaşanan durumun büyük çelişki olduğunu söyleyen Karaahmetoğlu, örnek olarak verdiği Giresun ilinde yoğun bakımda tedavi görmesi gereken tüm hastaların istisnasız biçimde başka illere sevk edildiğini biliyor musunuz diye sordu.

Milletvekili Karahmetoğlu, ‘Sağlık Bakanlığına bağlı kamu hastanelerinde yoğun bakım ünitelerinin yetersizliği sebebiyle hayati tehlikesi bulunan birçok hastanın yaşamının tehlikeye girdiği ya da hayatını yitirdiği ifade edilmektedir. Kalp krizi, trafik kazası ile acil opere edilen veya takibe alınan hastalar, beyin kanaması, infaktı geçiren birçok kritik hastanın olmazsa olmazı yoğun bakım yataklarının sayısı ülkemiz için oldukça yetersizdir. Hatırlanacağı üzere Sağlık Bakanlığının 2011 yılındaki genelgesi ile konuya çözüm ürettiği ve böyle bir sorunun bundan böyle yaşanmayacağı şeklinde bir algı yaratılmış bu bütün basın yayın organlarından duyurulmuştur. Fakat sorunun aynı şekilde devam ettiği ifade edilmektedir. Vatandaşlarımız sorunun vahametini bizzat karşılaşınca ya da yakınlarının tecrübeleriyle fark etmektedir” dedi.

İKTİDAR PROTOKOLÜ İÇİN ÇÖZÜM BULUNUYOR

Vatandaşların 112 koordinasyon merkezleri vasıtasıyla yoğun bakım yatağı olan kamu hastanesini arayarak vakit harcamak yerine AKP Milletvekili telefonuyla istedikleri hastaneden hizmet alabileceğini ileri süren Karahmetoğlu, İktidar protokolü için boş yataklar tutulduğu iddialarının da yanıtlanmasını istedi.