A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

SANMAYIN Kİ UYUŞTURUCU MESELESİ SİZDEN ÇOK UZAKTA

SANMAYIN Kİ UYUŞTURUCU MESELESİ SİZDEN ÇOK UZAKTA

...Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen 1. Uyuşturucu ile Mücadele Şurası’na katıldı. 7 Bakanlığın ortak bir çalışma yürüttüğü şura ATO Congressium'da başladı. 
Şuraya Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'da katıldı.

Uyuşturucu bağımlılığını, mekanla ve nesille sınırlı olmayan bir sorun olarak niteleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “2012 yılında dünyada 243 bin kişi hayatını kaybetmiş durumda. Ülkemizde ilk temas 15-24 yaş arasında yüzde 2,7. Düşük görünüyor, ama eğer tedbir alınmazsa çok daha yoğun problemlerle karşılaşacağımız aşikar. Son 12 yıl içinde birçok çalışmaya öncülük etti hükümetlerimiz. BM ve AB ile ilgili uluslararası sözleşmeleri kabul etti. 2006-2012 yılını kapsayan strateji belgesi yürürlüğe girdi. 2008' de TBMM bünyesinde uyuşturucuyla madde bağımlılığı ile ilgili meclis araştırma komisyonu kuruldu, 2014' te cezalar artırıldı. Birincisi bu sorun mekan aşan nesil aşan bir sorun olma hasebiyle bir süreç yönetimi gerektirir. Yani noktasal çalışmayla istenen netice elde edilemez. Dört ana unsur... Birincisi tespit. Hala bizim sorunun tespiti fotoğrafını çekmek anlamında yapacağımız çok iş var. Bu sorunun kapsamını istatiksel verilerin sıhhatini ele alarak değerlendirmeye almalıyız. Bizdeki veriler 2,7. Ama istatistiklere yansımayan bir şey var mı? Biz rehavete kapılırsak sorunu göremezsek tedbir almakta yetersiz kalabiliriz. Mahallelere kadar inecek şekilde resmini çekecek araştırma stratejisine ihtiyaç var. Türkiye'nin uyuşturucu haritasını çıkartacağız, keşke hiç olmasa ama bir uyuşturucu haritamız da var” dedi.

‘KORUYUCU TEDBİRLER ALACAĞIZ’

İkinci aşamanın koruyucu tedbirler olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, “Eğer sorun çok baş edilemez noktaya geldiği anda tedbir almakla kalırsak, sadece tedaviye dönük tedbirler olur. Ama öncelik koruyucu aşama. Toplumsal bilinç çok önemli. Toplumun her katmanında buna bu soruna ilgiyi ve özeni uyandırmak. Şöyle bir kanaat vardır, bir problem bize gelene kadar bizden çok uzakta olduğunu düşünürüz. Depremi hep gazetelerden okuyan insanımız 1999'da hayatımızın istemediğimiz ama kaçınamadığımız bir sanmayın ki uyuşturucu meselesi sizden çok uzakta. Her an yanıbaşınızda çıkabilecek sorun olduğunu bilmek zorundayız. Toplumun her kesiminde, en üst kesiminde de en alt gelir grubunda da çok önemli problem. O zaman bizim her kesime hitap edecek şekilde toplumsal bilinç uyandırmaya ihtiyacımız var” diye konuştu.