A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

BAKAN CANİKLİ, ESNAFI MEST ETTİ

BAKAN CANİKLİ, ESNAFI MEST ETTİ

...Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB)’un  ‘Yeni Türkiye Buluşması’ programına katıldı. ATO Congresium'da düzenlenen programda konuşan Bakan Canikli, Esnaf ve sanatkarın büyük sermaye karşısında mutlaka desteklenmesi gerektiğini söyleyerek, esnaf ve sanatkar camiasının tam desteğini aldı.

Yetersiz sermaye nedeniyle acımasız rekabet ortamında esnafın ayakta kalmasının imkansız olduğuna değinen Bakan Canikli, “AK Parti hükümetlerinin 2003 yılından bu yana esnafa ucuz ve ulaşılabilir finansman sunmak amacıyla çalıştı. 2002 yılı sonunda kooperatiflerin yarısından fazlası esnaf ve sanatkara kredi veremez hale geldi ve sistemin tıkandı. 2003 yılından itibaren sistemin açılması için gereken her türlü adım atılarak, borçlar yapılandırıldı ve faizleri silindi. 2002 sonunda 154 milyon lira olan esnafın kullandığı düşük faizli kredi  miktarı bugün 12,5 milyar lirayı aştı” dedi.

ESNAF İÇİN HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Kredinin esnaf için önemine dikkati çeken Canikli, şöyle konuştu; “Esnaf ve sanatkarımızı büyük sermaye karşısında ancak bu şekilde koruyabiliriz ve AK Parti hükümetleri de bunu yapmıştır. Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkındaki kanun tasarısının görüşmeleri TBMM'de başladı, 5 madde görüşüldü inşallah bir aksilik olmadığı takdirde görüşmeleri tamamlayacağız. Bu kanun ile getirilen bütün düzenlenmelerin tamamı esnaf ve sanatkarımızın lehine. Tasarısı yasalaştığında, hiçbir şey esnaf için eskisi gibi olmayacak, daha iyi olacak. Bu kanundan sonra esnafımız alışveriş merkezlerine girebilecek ve oraların ticari potansiyelinden faydalanacaktır. Alışveriş merkezleri de ticaret yapabilmek için esnafımızın emrine hazır hale getirilmiş olacaktır”