A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Aksu festivalinde büyük coşku

Aksu festivalinde büyük coşku

Festivale Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eşi Selvi Kılıçdaroğlu,Vali Hasan Karahan,CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, G.Ü. Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, AK Parti Giresun Milletvekilleri Adem Tatlı ve Mehmet Geldi, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Giresunspor Başkanı Mustafa Temel Bozbağ,İl yöneticileri, belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları, Çanakkale'den gelen misafirler ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, açılış konuşmasında “4 bin yıllık geçmişe dayanan Giresun Aksu Festivali Anadolu’da kutlanan 3 festivalden birisidir. Baharın gelişini, doğanın uyanmasını simgeleyen alandayız. Karadeniz’in tek adası olan Giresun Adası karşısında dilek tutacağız. Sayın Genel Başkanımız üçüncü defa festivalimize katıldı. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında Kardeş Kent olmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Kurtuluş Savaşı’nın en temel noktası Çanakkale Savaşlarıdır. Çanakkale’de, Dumlupınar’ da Anadolu’nun her köşesinde şehit düşen ataların torunlarıyız. Giresun 2 gönüllü alayla kurtuluş mücadelesi veren bir ildir. Bugün hem Çanakkaleli, hem Giresunluyuz” dedi.

Giresun Valisi Hasan Karahan, festivale daha önce vali yardımcısı olarak katıldığını hatırlatarak, “Mutlu insanlar, uzun yaşayan insanları şehri Giresun’a gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Ağzımızın tadı hiç bozulmasın. Mutlu yaşayalım” dedi. 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, misafirlerle birlikte Aksu’da baharın gelişini kutladıklarını, 22 Mayıs’ta Ordu-Giresun Havaalanın açılışı ile başka bir bayram daha kutlayacaklarını ifade ederek, “22 Mayıs’tan sonra Giresun uçacak” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yaptığı konuşmada, güzel bir günde Giresun’da olmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Bugün burada 4 bin yıllık geçmişi bulunan bir festivali kutluyoruz. Bu dile kolay kimseye nasip olmayan bir geçmişe sahipsiniz” dedi.

38. Uluslar arası Giresun Aksu Festivali’ne katılan konuklar, festival gelenekleri arasında bulunan saçayaktan geçtiler Aksu Deresi’ne 7 çift 1 tek taş atarak dilekte bulundular.