Bulancak halkı şehrine sahip çıkmalı

29 Mart 2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığına seçilen Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Bulancak esnafı ile bir araya geldi. Daha önce Mayıs ayında da esnaflarla bir araya gelen Başkan Yakar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılan toplantı da vatandaşlara sinevizyon gösterisi ile yaptıkları hizmetleri anlattı.

Yapılmakta olan ve proje halinde olan çalışmaları tek tek anlatan Başkan Yakar, kendi kaynakları ile araç alımları, beton santrali, kum çakıl santrali, asfalt çalışmaları yaptıklarını belirtti.

30-40 yıllık su ve atık su alt yapısının artık Bulancak’ı kaldırmadığını belirten Yakar, "Amacımız geçmişi suçlamak değil. Ama Bulancak her geçen gün kalkınan, büyüyen, nüfusu katlanan bir ilçedir. Borular, hatlar çürümüş. Şu an belki sıkıntılar yaşayarak sürdürdüğümüz, halkımızı da aciz ettiğimiz su ve atık su proje bu nedenle hayati önem taşıyor. Bütün Bulancak'ın su ve atık su hatlarını en ücra köşelere kadar yeniliyoruz. Alt yapıya çok önemli paralar harcıyoruz. Her yağışta büyük sorunlar yaratan dereleri  ve caddeleri dev borularla güçlendiriyoruz. Biten yerleri de beton ve asfalt kaplama yapıyoruz. Asfalt yaptığımız yerlerin kaldırımlarını yenileyeceğiz ve ışıklandıracağız. Beton santralimizle yollarımızı betonlayacağız, ana caddeleri sıcak asfalt yapacağız. Bulancak İlçesi dönüşümü yaşıyor. Bunu gören iyi niyetli değerli Bulancaklılar bize sabır gösteriyorlar" dedi.

Her türlü eleştiriye açık olduklarını dile getiren Başkan Yakar, " Her türlü fikre açığız ama hakarete karşıyız. Konuşarak, karşılıklı istişare ederek Bulancak İlçesini yenileyeceğiz. Park, bahçe, yollar, projeler, araç parkı hepsini kendi öz kaynağımızla borçlanmadan yeniliyoruz, projelerimizi tek tek  hizmete sokuyoruz. Burada en büyük görev sevgili Bulancaklılara düşüyor. Bulancak halkı şehrine sahip çıkmalı... Tuğlalı evlere, kaldırım işgallerine ve ilçemiz için olumsuz şeylere son vermeliyiz. Hep birlikte gelişeceğiz ve modernleşeceğiz" diye konuştu.

Toplantıya katılanlara teşekkür eden Başkan Yakar, önümüzde ki günlerde Sanayi esnafıyla da bir bilgilendirme toplantısı yapacağını söyledi.