A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Tanıtım semineri yapıldı

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Tanıtım semineri yapıldı

...Eğitim ve Araştırma Projesi tanıtım toplantısı New Jasmin Hotel Giresun’da gerçekleştirildi.

Seminer DOKAP Başkanı Ekrem Yüce'nin açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasında Başkan Yüce, "Ülkemiz üç tarafının denizlerle çevrili olması heterojen topografik yapısı ile zengin bir bitki çeşitliliğine sahiptir. Bu bakımdan Anadolu dünyadaki çok sayıda bitkinin ana vatanıdır. Doğu Karadeniz Bölgesi ise bitki çeşitliliği açısından Anadolu’nun en önemi parçasıdır" dedi.

Projenin hedeflerini belirten Başkan Yüce, "Bölgedeki doğal ve kültürü yapılabilecek tıbbi ve aromatik bitkilerin listesi hazırlanacaktır. Bu listeden ekonomik değeri olanların belirlenmesi, belirlenen en az 70 bitki türünün laboratuvar analizlerinin yapılarak kimyasal içeriklerine göre sınıflandırılması ve haritalandırılması sağlanacaktır. Bölgemizde bu konuyla ilgili bir farkındalık oluşturularak konuyla ilgili ve hevesli üreticiler seçilerek bu seçilen üreticilere teorik ve uygulamalı eğitim verilecektir” dedi.

Ardından konuşan Machael A.Ş. Yönetim Kurulu başkanı Ümit Yaşar GÜRSES bu proje kapsamında çok önemli bir kadronun bir araya gelerek gerçekleştirileceğini belirterek, "Doğu Karadeniz Tıbbi ve aromatik bitki envanterinin çıkarılması, bunların ekonomik değeri olanların saptanması, üretiminin belirlenecek bölge kadınlarına öğretilmesi kırsal kalkınmaya destek verecektir. Bu güzel bir şey olsa gerek. Kadınlarımız hem doğaya hizmet edecekler hem de ekonomiye hizmet edecekler. Bu sayede aile bütçelerine de önemli bir katkı sağlayacaklar. Ekonomik özgürlüklerine kavuşacaklardır" dedi.