GİRESUNLULAR CANİKLİ'Yİ BAĞRINA BASTI

Geçtiğimiz Cuma gecesi Giresun’a gelen Canikli, Ordu-Giresun Havalimanı’nda büyük bir coşkuyla karşılandı. 'Sen Yoksan Her şey Eksik Sen Varsan Her şey Tamam' pankartıyla karşılanan Canikli, 'Her koşulda hizmet etmek için çıktığımız bu yolda durmadan ilerlemeye devam edeceğiz' dedi. Canikli, kamuoyunun yakınen takip ettiği sağlık durumuyla ilgili şunları söyledi; "Aşağı yukarı beş aylık tedavi tümüyle tamamlandı ve temizlendi şu an itibarıyla. Allah kimsenin başına vermesin zor bir süreç ve hamdolsun temizlendi, herhangi bir tedavi yok şu an itibarıyla. Sağlık durumun iyi" dedi.

Giresun ziyaretlerine Giresun Üniversitesi'ne atanan yeni Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun ile devam eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun Üniversitesi’nin bulunduğu yerden daha iyi bir noktaya atılım yapabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, tam destek sözü verdi.

Canikli, Giresun Üniversitesi’nde 4 yıllık kaybın kapatılacağını ve yeni yatırımlara her türlü desteğin verileceğini ifade etti.

Kaynakla ilgili her türlü imkânın Giresun Üniversitesi’nin emrine verileceğini kaydeden Canikli, Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Cevdet Coşkun'u makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarı diledi.

Prof. Dr. Cevdet Coşkun’dan önceki 4 yılı kayıp yıllar olarak niteleyen Canikli, "Cevdet Hocamla birlikte kayıp yılları kapatacağız. Sadece bundan önceki yılların değerlendirilmesi değil son 4 yıldaki eksiğin açığında kapatılması noktasında inşallah canla başla çalışılacaktır.

Katkı noktasında herhangi bir sıkıntı yok. Kaynakla ilgili her türlü imkan Giresun Üniversitesi’nin emrine verilecektir" ifadelerini kullandı.

Üniversitenin tüm Giresunluların beklentilerini karşılayacağını belirten Canikli, bu noktada her kesimin destek vereceğinden kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basiretli tutumu neticesinde görevlendirmenin gerçekleştiğini ifade eden Canikli, "Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şükranlarımızı arz ediyoruz" dedi.

ESKİ YÖNETİM HAKKINDA HUKUKİ SORUŞTURMA AÇILACAK

Canikli, geride bırakılan 4 yıllık dönemde sadece kadrolaşma yapıldığını kaynakların kötüye kullanıldığını ve yüksek fiyatla mal alımı sonucu rant oluşturulduğunu belirterek hukuki çerçevede soruşturma açılacağını ifade etti.

HEMŞERİLERİMİZ HİÇBİR ÜCRET ÖDEMEDEN PROFESÖRDE MUAYENE OLACAK

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde doktorların önceki dönemde döner sermayeden yararlanamadığını ifade eden Canikli, "Rektör ve rektör yardımcıları döner sermayeden pay alıyor fakat doktorlar faydalanamıyor. Biz 4 yıl önce bir mekanizma kurmuştuk o zaman 11 bin TL alan doktorlar 4 bin TL maaş aldılar. Bu mekanizmayla Giresun’a hangi doktor gelir. Bu uygulama 4 yıl boyunca Giresun Üniversitesi’nde hiç eleştirilmedi. Sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirilmedi tam tersine desteklendi. Bu da Giresun Üniversitesi adına üzüntü verici. Üniversiteler özellikle tıp fakültesi şehrin gelişimine katkı sağlayan ve potansiyeli olan yapılardır. 4 yılda hiçbir katkı sağlanmadı aksine geriye götürüldü. Hemşerimiz hiçbir ücret ödemeden profesörde muayene olmak istiyor. İnşallah en kısa süre içerisinde yazıları yazacak üniversite, YÖK’ün ve Sağlık Bakanlığı’nın onayında sonra hocalarımız döner sermayeden pay almaya başlayacaklar. Mevcut Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi taşındıktan sonra bu binayı 350 yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesi yapılana kadar Tıp Fakültesi Hastanesine tahsis edeceğiz ve burada hizmet verecek” dedi.

BİZ ÜRETİCİMİZİ KORURUZ AMA ONUNDA ZAMANI BUGÜN DEĞİL

Daha sonra Pazar günü basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya gelerek gündeme dair değerlendirmelerde bulunana AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Aksu SEKA arazisine yapılan TOKİ konutların satışı için başvuruların önümüzdeki günlerde başlanılacağını açıkladı.

Giresun Güney Çevre Yolu’nun önümüzdeki 5 yıl içerisinde tamamlanacağını aktaran Canikli, özellikle Giresun şehir içi geçişinde yaşanan aksaklıklarla ilgili Giresunluların biraz daha sabırlı olmalarını, Güney Çevre Yolu’nun tamamlanmasıyla birlikte bu aksaklıkların tamamen ortadan kalkacağını ifade etti.

Canikli fındık fiyatında yaşanan düşüşle ilgili de konuşarak, fındık üreticisini mağdur etmediklerini ve etmeyeceklerinin altını çizdi. Canikli, “Bizim amacımız üreticinin mağdur edilmesini önlemektir. Bizim amacımız fındık fiyatı yükselecek diye fındık alan birilerini korumak değil. Onun zararını karşılamak değil. Bu şekildeki faaliyetler fındığa ve fındığın geleceğine de zarar veriyor. Bizim korumamız gerek üreticidir, tüccar ve spekülatörler değil, bu kuralımız bugünde geçerli, yarında geçerli olacaktır. Biz üreticimizi koruruz ama onunda zamanı bugün değil" şeklinde konuştu.

HASTALIĞIM TAMAMEN TEMİZLENDİ

5 aylık tedavi süreci ilgili de bilgi veren Canikli, "7 Haziran seçimlerinden önce de emareleri vardı. Ama çok fazla gidip analiz ettirme imkanımız olmadı, yaptırdığımızda ise tespit edemediler. Vücutta kapanmayan yaralar çıkmaya başlamıştı ve daha sonra bu yaralar arttı, Başka bir takım yan etkileri ortaya çıkmaya başladı. 1 Kasım seçimlerinden sonra daha hızlı ve yoğun şekilde analiz etme imkanım oldu ve tespit yapıldı. Aşağı yukarı 5 aylık bir tedavi tümüyle tamamlandı hamdolsun ve tümüyle temizlendi şuanda. Allah kimsenin başına vermesin. Bir şekilde bu hastalığa yakalanmış olanlara ise Cenab-ı Allah şifa versin. Bu çok zor bir süreç, bunlar anlatmakla mümkün değil. Ben rabbime hamd ediyorum, bize sabır ve güç verdi ve tamamen temizlendi. Şuandan itibaren herhangi bir tedavi yok ama sadece biraz dikkat etmemiz gereken beslenme ile ilgili şeylerimiz var. Bu herkes için geçerli kurallar ama bizde biraz daha hassasiyetimiz var" diye sözlerini noktaladı.