Giresun, 'Cennet için' filmi ile ilk 20'de

...'Adalet ve Merhamet Uluslararası Kısa Film Yarışması'na Giresun’dan katılan 'Cennet İçin' adlı kısa film 520 film arasından ön elemeyi geçerek finale adını yazdırdı. Öğretmen ağırlıklı bir kadronun çektiği filmin uluslararası bir yarışmada derece alması Giresunluların göğsünü kabarttı. Hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirilecek törende ödüllerini alacak olan film ekibi filmlerinin iddialı olduğunu, iyi bir dereceyle döneceklerini düşündüklerini beyan ettiler. Film, okul ikincisiyken müdür yardımcısı tarafından birinci yapılan Cennet’le Zeynep’in hikâyesini konu ediniyor. Okul ikincisi olan Cennet’in babasının öldüğünü öğrenen müdür yardımcısı Ömer Hoca, ona iyilik yaptığını düşünüp merhamet göstererek notlarının yükseltilmesini sağlıyor. Fakat özellikle Fizik öğretmeni Faruk Hoca, bu durumun adaletsizliğe yol açacağını söylese de kimse kulak asmıyor. İstediğini elde eden müdür yardımcısı, böylelikle okul birinciliğini Zeynep’in elinden alıyor. Bu durum Cennet’in okul birinciliği kontenjanıyla üniversiteyi kazanmasını sağlıyor fakat birinciliği asıl hak eden Zeynep’in başarısızlığına yol açıyor.

FİLMDE BİRÇOK KİŞİ VE KURUMUN EMEĞİ VAR

Yardımcı Yönetmen Sinan Koca ise, "Adalet ve merhamete her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, böyle bir filmle dereceye girmek bizi fazlasıyla mutlu etti. Yarışmayı haber alır almaz yoğun bir çalışma temposuna girdik. Bu tür işlerde hikâye çok önemli. Bu aşamada yine bizim gibi öğretmen olan eşim Şeyda Koca filmin hikâyesini anlattı. Yaşanmış bir olaydı; çok etkilendik ve senaryolaştırdık. Görüntü Yönetmenimiz Mehmet Kostakoğlu ve Sanat Yönetmenimiz Murat Aksoy da bir öğretmen. Yani, Öğretmen bir kadroyla, kısıtlı imkânlarla başarılı bir film çıkardık. Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları Ahmet Öndaş, Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu, Kenan Yıldırım ve Mimar Sinan Anadolu Lisesi öğrencileri Cennet Köse, İsmet Sena Damcı’nın mükemmel oyunculukları filmimize güç verdi. Yine başrol olmasa da ekibimizde birçok öğretmen ve öğrenci arkadaşımız yer aldı. Hepsinin bu başarıda payı var; ayrı arı teşekkür ediyorum" dedi.

Filmin ekibi, 8 Mayıs'ta  İstanbul Zorlu Performans Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı Gala Gecesi'nde olacak.