VATANDAŞLARA 'MİLLİ İRADE NÖBETİ BERATI'

15 Temmuz gecesi TSK içinde bulunan bir grup vatan haini FETÖ mensubu tarafından başlatılan darbe girişimi sonrası 27 gece boyunca tüm Türkiye'de olduğu gibi Bulancak'ta da vatandaşlar, meydanları boş bırakmadı. 7 Temmuz Pazar günü gerçekleşen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde nöbetleri Çarşamba gününe kadar uzatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Bulancak'ta da meydanları terk etmeyen vatandaşlara Bulancak Belediye Başkanı recep yakar tarafından 'Milli İrade Nöbeti Berat Belgesi' takdim edildi.

Türkiye'de belki de bir ilki gerçekleştiren Bulancak Belediyesi vatandaşların alanlardan mutlu bir şekilde ayrılmasına vesile oldular. 15 Temmuz’dan bu yana vatandaşlarla meydanlarda sabaha kadar nöbet tutan, tüm imkanları seferber ederek vatandaşa ikramlarda bulunan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, konu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, "Bu asil millet dünya siyasi tarihine demokrasi imzası atmıştır. Gözünü kırpmadan tanklara, mermilere, uçaklardan atılan bombalara göğüs geren ve haftalardır demokrasi nöbeti bekleyen vatandaşımız baş tacımızdır. Bulancak Belediyesi olarak Bulancak Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımıza yemek, çay, su ve çeşitli ikramlarda bulunmaya gayret ettik. Bunun yanında onlara 'Milli İrade Nöbeti Berat Belgesi' vermeyi düşündük. Halkımız çok memnun oldu. 3 binin üzerinde isimli Berat belgelerini vatandaşımıza takdim ettik. Bu belge gelecekte çocuklarımız için canlı bir hatıra olacak. Bu duyguyla Rabbim bir daha demokrasi nöbetleri tutacak hainliklere geçit vermesin" dedi.

Başkan Yakar, Bulancak Kaymakam vekili Hamit Genç’e, Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral’a, çok sayıda STK temsilcisine ve 3 binden fazla vatandaşa belge takdim ettiğini belirterek, belediye önünde kurulan stantta belgelerin hazırlandığını sözlerine ekledi.