A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

SU İÇİN BULANCAK'TA SON BİR HAFTA!

SU İÇİN BULANCAK'TA SON BİR HAFTA!

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, gazetemize yaptığı açıklamada, ilçe genelinde şebekelerin yüzde 95'inin değiştiğini, eski hat kullanan yüzde 5'lik kısımda ise vanalara aşırı su gelmesinden dolayı patlama yaşandığını söyledi.

Son 10 gündür vatandaşların aşırı şikayetlerinin olduğunu, bu şikayetlerin nedeninin eski şebeke bulunan yüzde 5'lik hatlara aşırı su yüklenmesinden kaynaklı olduğu aktaran Başkan Yakar, "Su şebekelerimizin yüzde 95'i değişti. Depolar ve su kuyuları yenilendi. Gerekli takviyeler yapıldı. Eski şebeke 60 yıllık bir şebekeydi. 60 yıl önce bu şebeke 10 bin nüfusa hizmet edecek şekilde hazırlanmış bir şebeke idi. Eski hatlar tamamen ekonomik ömrünü yitirdiği için, yerin altında borular kendiliğinden patlıyor. Tabi ki bizde dönemin Belediye Başkanı Kadir Aydın'ın önderliğinde Bulancak Belediyesi, Avrupa Birliği ve Çevre Bakanlığı hibeleriyle başlatılan proje kapsamında depo sorunları çözüldü. Gündemimizden depo sorunu çıktı. Alçak rakımlı depolarımız vardı. Bahçelievler Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi ve Sanayi Mahallesinin üst bölgelerine su verilemiyordu. Şehir hızla büyüyor. Su tüketimi yazın ayrıca artarken, verimliliği de düşüyor" dedi.

Son 10 güne kadar artan şikayetlerin bu nedenle gerçekleştiğini belirten Yakar, şöyle konuştu; "Son günlerde yüksek rakımların sorunları da çözüldü. Saraçlı tepesinde ki depomuz hizmete girdi. Bulancak'ta yaklaşık 20 bin su sayacımız var ortalama. Eski hatta ki yaklaşık 20 bin sayaçtan 19 bini yeni hattan su içmeye başladı. Dolayısıyla eski hattın tüketimi bine düştüğü için aşırı su gelmesinden dolayı patlamalar yaşanıyordu. Son 10 gündür 1000 hanenin 500'ü de devre dışı kaldı. 1 hafta içinde bu bağlantıları da tamamlayacağız"

Bundan sonra asgari düzeyde bir uyum süreci yaşanacağını dile getiren Yakar, yeni hatların kesilme sebebinin eski hatların devre dışı bırakılırken vana kapatılması nedeniyle yaşandığını, eski hattan su kullanan sayısının 300-400 haneye kadar düştüğünü ve 1 hafta içinde Bulancak'ın su sorununun kalmayacağını sözlerine ekledi.