A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Denizdeki Gizemler

Denizdeki Gizemler

 

Octavius Gemisi

1761 yılında İngiltere’den hareket eden gemi, Alaska’ya gidiyormuş. Bir daha gemiden haber alınamamış. 1775 yılında balina avcıları gemiyi bulduğunda, gemi tayfaları ile birlikte donmuş haldeymiş. Kaptanın elinde kalem, seyir defterine yazı yazarken donmuş bulunmuş. Seyir defterinde ki son tarih, 1762 yılını gösteriyormuş. Gemi tam 13 yıl boyunca donmuş mürettebatı ile seyir halindeymiş. Gemini sırrı asla çözülememiş.

MV Joyita Gemisi

1931 yılı Roland West’in lüks yatı olan gemi 1955 yılında Tokelau Adaları'na bağlı Samoa En Apia limanından ayrıldıktan sonra 16 mürettebat ve 9 yolcu ile Güney Pasifik'te kaybolur. 5 hafta sonra gemiye ulaşılır ancak kimse olmadığı görülür. Gemide bulunan 3 filika, kronometreler, ilk yardım kitabı ve içinde tıbbi malzeme, kereste, gıda ile yağ içeren 4 tonluk kargodan hiçbiri yoktur. Ayrıca kanlı bandajlar bulunmuş ve Titanik'ten sonra "batmaz" denilen bu gemiye ulaşıldığında da halen batmamıştır. Başka bir iddia ise gemide bulunan tüm saatlerin 10:25 te durmuş olmasıdır. Olaydan sonra geminin lanetli olduğu düşünülerek hurda yapılmıştır. Gizemli Joyita'nın ne mürettebatına, ne filikalara, ne de 4 tonluk kargoya hiçbir şekilde ulaşılamamıştır.

Flannan Adası

1900 yılında adada deniz feneri görevlileri olan Thomas Marshall, James Ducat ve William Macarthur'dan başka kimse yoktu. Noel'den sonraki gün bir gemi adaya erzak vermek için geldi. Gemi beklemesine ve korna çalmasına rağmen ses yoktu. Gemiden inip adaya çıktıklarında deniz fenerinin kapısında asılı olması gereken su geçirmez ceketlerden ikisi kayıp biri yerindeydi. Mutfağa geldiklerinde ise etraf dağınık ve sandalyeler yerdeydi. Deniz feneri raporlarına bakmaya karar verdiklerine şok edici şeylerle karşılaştılar. 12 Aralık 1900'de Thomas şunları yazmıştı. "Daha önce hiç görmediğim şiddette bir rüzgar var." Onun dışında "James çok sessizleşti." ve "William ağlıyor." notlarını gördüler. 13 Aralık raporunda fırtınanın devam ettiği ve her birinin dua ettiğini yazıyordu. 15 Aralık raporunda ise yalnızca şu vardı; "Fırtına sona erdi, deniz sakinleşti. Tanrı her yerde veya Tanrı üstün." Olayı ilginç kılan  ise o tarihlerde değil askerleri korkutacak bir fırtına, bir yağmur bulutu bile olmaması böyle bir fırtınanın nasıl yaşandığını akıllara getirdi. 3 görevlinin akıbeti ise bilinmiyor.