A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Afyonkarahisar'da ki kahraman dedelerimizi unutmadık

Afyonkarahisar'da ki kahraman dedelerimizi unutmadık

...'Giresunlu Kahramanlar' Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesi Doğanlar Köyünde torunlarının gerçekleştirdiği millet töreniyle anıldı.
Gerçekleştirilen anma törenine başta İstanbul, Bursa, Ankara ve Giresun olmak üzere Türkiye’nin çeşitli kentlerinden binlerce Giresunlu dedelerini anmak için Doğanlar Köyü, Dedesivri Tepesine akın etti.

Doğanlar Köyündeki anma törenlerine AK Parti İstanbul Milletvekili ve Giresun Federasyonu Onursal Başkanı Hasan Turan, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Sarıyer  Belediye Başkanı Şükrü Genç, Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür, Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım ve İscehisar ilçesinden askeri ve mülki erkan katıldı.
Tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, böyle büyük bir organizasyona imza attıklarını ifade ederek, kendilerinden desteklerini esirgemeyen İstanbul ilçelerindeki Giresunlu Belediye Başkanları Murat Aydın, Remzi Aydın, Lokman Çağırıcı ve katılım sağlayan Şükrü Genç'e teşekkür etti.

Organizasyonda Afyonkarahisar ve İscehisar İlçe protokol üyelerinin de kendilerine her türlü desteği verdiğini aktaran Başkan Kuğu, ilerleyen yıllarda daha büyük organizasyonlara imza atacaklarına inandığını belirterek Türkiye'nin dört bir yanından katılım sağlayan Giresunlu dernek yöneticileri ve beraberindeki hemşehrilerine teşekkür etti.

Çok sayıda protokol konuşmasının ardından duygularını dile getiren Hasan Turan, Kurtuluş Harbinin en kritik anında dedelerinin savaşın seyrini değiştirdiğini belirterek, "Geçmişte 2 gönüllü alay kurarak bu alayların tamamına yakınının şehit olduğu bir vilayetin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Türkiye’nin 81 vilayetinde bir şehrin isminin başka bir şehirde olduğu bir başka şehitlik yok. Allah bu lütfu bizlere nasip eylemiş. Vatan toprakları, millet, din ve namus tehlikeye girdiğinde bizim ceddimiz cepheden cepheye koşmuştur. Yaklaşık 5 bin kişiden oluşan 2 gönüllü alaydan evine 80-100 kişi ancak dönebilmiş. Kırk ikinci alayın komutanı Hüseyin Avni Alparslan başta olmak üzere 42. alayın büyük çoğunluğu Haymana'da şehit düşmüş, oradan kalan az sayıdaki gönüllümüz 47. alaya dahil olmuştur. En son Kurtuluş harbinin en kritik dönemlerinde, kırılma noktasında Yunan’ın büyük bir tahkimatı ve cephaneliğinin bulunduğu bu mevzilerde yüreklerinde iman taşıyan o ceddimiz ellerinde paslı makaslarla Yunan’ın etrafını çevirdiği tel örgüleri yiğitçe kesmiş ve yapılan çarpışmalarda hepsi birlikte burada şehit olmuştur. Sonuç itibariyle Giresunlular Balkan harbi,1.Cihan harbi ve Kurtuluş savaşında cepheden cepheye koşmuşlar; İstiklal harbinde 2 gönüllü alay kurup, yiğitçe çarpışarak cennet vatanımız için canlarını feda ederek, takdire şayan bir mücadele sergilemişlerdir. Aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. Onları rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.