A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Üniversiteden Çevre konferansı

Üniversiteden Çevre konferansı

...'1. Uluslararası Karadeniz Çevre Bilimleri Kongresi' 31 Ağustos – 3 Eylül 2016 tarihleri arasında Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Rektörlük Binası Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış programı ile başladı.

Giresun Valisi Hasan Karahan, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Jandarma Komutanı Ali İhsan Ersoy ile yerli ve yabancı birçok katılımcının yer aldığı programda açılış konuşmasını kongrenin başkanlığını yürüten ve aynı zamanda Üniversite Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olan Doç. Dr. Başak Taşeli yaptı. Çevre biliminin Türkiye ve dünyadaki yerine dikkat çeken Taşeli, özellikle su kirliliğinden iklim değişikliğine yaşanan çevresel sorunların insanları, hayvanları, doğal hayatı ve tüm dünyayı etkilediğini ve artık insanların yıkıcı etkilerine karşı çevreyi koruma adına gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Programda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun'da kongrenin üniversitemizde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kongrenin ilgi çekici ve çevreyi koruma adına uyarıcı tartışmaların yapıldığı ve bilgi alışverişinin gerçekleştirileceği bir ortam sağlayacağından emin olduğunu belirtti. Ayrıca, küresel ısınma, hava kirliliği, çölleşme, temiz su tedariği, katı atık, toprak kirliliği gibi çevresel bozulmalarda öncülük eden bir kongre olmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi. 

Konuşmasının sonunda son zamanlarda ülkemizde yaşanan olaylara değinen Prof. Dr. Cevdet Coşkun, alınan senato kararı ile Çevre Kongresinin yapıldığı konferans salonunun, 15 Temmuz kalkışmasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’in adıyla anılacak olmasının kendileri açısından gurur verici olduğunu söyledi.

Bu yıl ilki düzenlenen kongrenin asıl amacı; çevre bilimi üzerine çalışan araştırmacılar, eğitimciler, öğrenciler, profesyoneller ve diğer grupları bilimsel bir çatı altında bir araya getirmektir. 22 ülkeden 225 sözlü ve 259 poster sunumu yapmak üzere 400’ü aşkın katılımcı kongrede yer almaktadır.