A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Fındık ihracat sezonu açıldı

Fındık ihracat sezonu açıldı

Fındık ve mamülleri sektöründe ihracat sezonunun 1 Eylül'de yapılan açılış töreni Giresun liman sahasında yapıldı.

Törene TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Giresun Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, AK Parti Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk, Karadeniz Fındık ve Mamulleri Başkanı Edip Sevinç, fındık tüccarları ve davetliler katıldı.

TİM Başkanı Büyükekşi, "Ülkemizdeki ekonomik gelişmelere göz atacak olursak hepinizin bilindiği gibi beklenenin üzerinde gelen ilk çeyrek büyüme rakamı hepimize moral olmuştur. Türkiye ulaştığı yüzde 4,8 büyüme rakamıyla Avrupa Birliği ve OICD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomilerin başında geliyor. Temennimiz o ki eylül ayında açıklanacak ikinci çeyrek büyüme rakamlarında da inşallah aynı performansımızı devam ettireceğimizi düşünüyoruz. Geçtiğimiz Temmuz ayında hain bir terörist darbe girişimine şahit olduk. Özellikle ben de buradan 15 Temmuzdaki darbe girişimindeki şehit olan tüm şehitlere Allah’tan rahmet yaralanan gazilerime şifalar diliyorum. Ülkemizin sağlam makro ekonomik temelleri ve hükümetimiz tarafından gerekli tüm tedbirlerin alınması sayesinde ihracatımız ve ekonomimiz bu girişimden etkilenmedi. Bugün sorunsuz işleyen dinamik bir ekonomimiz toparlanmaya başlayan bir ihracatımız var. Artan siyasi istikrarımız ve milletimizin desteğiyle artık çok daha güçlüyüz" dedi.

Başkan Sevinç ise, "Türkiye dünya fındık üretiminde dünya fındık ticaretine de bir tekel konumunda. Ne Hamburg’da ne hiçbir başka yerde boşa yok fiyatı da üretimi de ticareti de şartları da belirleyen sadece Türkiye’dir. Biz nasıl belirlersek buradaki şartlar nasıl tecelli ederse böyle olacak. İhracat sezonuna başlıyoruz" diye konuştu.