Mayıs helvası tezgahta yerini aldı

Yörede meyan kökü, limon tuzu ve şeker karışımından üretilen ‘Mayıs helvası’, yaklaşık 200-250 yıllık bir tarihi geçmişe sahip. Sadece Mayıs ayında yapılan bu helva, aylarca bozulmadan rahatlıkla tüketilebiliyor. Mayıs helvası, son yıllarda İstanbul başta olmak üzere gurbetçiler sayesinde metropol şehirler ile yurt dışında da ilgi görmeye başladı. Bulancak ilçesinde helva satıcılığı yapan ve ‘Şeker Ahmet’ olarak tanınan Ahmet Günaydın ise 35 yılı aşkın bu işi yaptığını söyledi. Bölgedeki yayla şenlikleri ve festivallerde de helva sattığını dile getiren Günaydın, Giresun'da Mayıs ayının çok önemli olduğunu aktardı.

 

Haber: Erol Küçük