LGS ilçe birincisi İstiklal Ortaokulu’ndan

Aynı zamanda il 8.’cisi olarak il yüzdelik dilimi 0.22 ile başarısını taçlandırdı. Neval Irmak Kurt, “Disiplinli ve planlı çalışmayı hiç bırakmadan hazırlandım. En büyük destekçilerim okulum, öğretmenlerim, ailem ve arkadaşlarım oldu. İlk tercihim Ordu Fen Lisesi olacak” dedi.

Okul Müdürü Metin Gündoğdu yaptığı açıklamada, “2022 Yılı Lise Geçiş Sınavında ilçe Birincisi il sekizinci olan öğrencimiz Neval Irmak Kurt’u kutluyorum. Gerçekten büyük bir başarı. Hepimizi mutlu etti. Sayesinde ilçe birincisi olarak okulumuz tarihe geçti. Ailesini, idarecilerimizi ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kızının başarısından dolayı gururlanan baba Vural Kurt ise, “Çok güzel duygular içindeyiz. Allah herkese nasip etsin. Duygularımı tarif edemiyorum. Çocuğum emek verdi, çok çaba harcadı. Gecesini gündüze kattı ama karşılığını da aldı. İnanın bir yanlış yaptığı zaman bile kafasına takıyordu. Biz, ‘hayatın bir yanlışla bitmeyeceğini, önünde daha çok uzun zamanlar olduğunu’ söylüyorduk. Kendisinin hayalleri var ve o hayalleri uğruna her şeyi feda etti. Yemesinden, içmesinden, giyiminden, her şeyinden fedakârlık yaptı” ifadelerini kullandı.

Neval Irmak Kurt’un dersine giren branş öğretmenleri ise Bulancak birincisi ve il sekizincisi olan öğrencilerinin başarısı ve bu başarıya giden yol hakkında şu ifadeleri kullandılar; “Sadece 4 soruda takılan 480.6396 puanla ilçe birincisi oldu. Hem yüz yüze eğitimde, hem pandemi sürecinde gerçekleştirdiğimiz online eğitimde bütün derslere, denemelere katılarak ön plana çıkıyordu. Genelde gerçekleştirdiğimiz sınavlarda da birinci oluyordu. Ciddi emek verdi kendisi. Hak ederek bu başarıya ulaştı. Bu başarıya ulaşmasının en önemli sebeplerinden biri de hayallerinin olması ve kendisinin de bu hayallere inanması. Lise yaşamında kendisine mutluluklar diliyoruz” dediler.

 

Haber: Erol Küçük