A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

İsmi Tıp Fakültesine verildi

İsmi Tıp Fakültesine verildi

...Giresun Üniversitesi Senatosu, Tıp Fakültesi’ne Ömer Hekim isminin verilmesi kararını oy birliği ile kabul etti. Senatonun 72 sayılı kararına göre Nizamiye Yerleşkesi’nde bulunan fakülte bundan böyle ‘Giresun Üniversitesi Ömer Hekim Tıp Fakültesi’ ismini taşıyacak.

Üniversite senatosu toplantısından sonra yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:  “Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner HEKİM ile Üniversitemiz arasında, Hekim Holding tarafından üniversitemize bağışlanan Bulancak Pazar Suyu Mevkiindeki 50 dönümlük arsa ile ilgili olarak imzalanan 26 Temmuz 2012 tarihli protokol gereğince Nizamiye Yerleşkesi’ndeki Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Binasına adının verilmesini oy birliği ile kabul etmiştir. Bu kararın Üniversitemize ve ilimize hayırlısı ve Hayırsever Sayın HEKİM ailesine hayırlı olmasını diliyoruz”

Karar önümüzdeki günlerde YÖK'e sunulacak, ardında da  Bakanlar Kurulu kararıyla kesinleşecek

Tıp Fakültesi’ne ismi verilen Ömer Hekim, 2008 yılında hayatını kaybetti. Hekim  yaşarken ‘Giresun’un küçük hayırseveri’ olarak tanındı. Öldükten sonra ise; ardında ismiyle anılan en çok eser bırakan çocuk olarak anıldı. Giresun’da babası Öner Hekim tarafından yaptırılan ve Ömer Hekim’in adını taşıyan 2 ilköğretim  okulu bir sağlık ocağı gibi çok sayıda eser  bulunuyor.

ÖMER HEKİM’İN ÖZGEÇMİŞ’İ

Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner Hekim’in oğlu Ömer Hekim, 27 Mart 1996 tarihinde İstanbul-Pendik’te doğdu. İlköğrenimini başarılı bir biçimde sürdürürken yakalandığı amansız hastalığın tedavisi süreci başladı. Ömer Hekim, bu süreçte bir taraftan yakalandığı amansız hastalığı ile mücadele ederken, bir taraftan da babası Öner Hekim’le birlikte ülkemize, ilimize özellikle eğitim ve sağlık alanında çok sayıda yardım, bağış ve hayır yaparak toplumda hayırseverlik duygusunun pekişmesine, gelişip güçlenmesine katkıda bulunmuşlardır. Piraziz Ömer Hekim Sağlık Ocağı, Piraziz Ömer Hekim İlköğretim Okulu ve son olarak da Piraziz Eren Ömer Hekim İlköğretim Okulu bunlardan bazılarıdır. Yine yaşamının son evresinde babasına  ‘bir cami yaptıralım’  vasiyeti ile Pendik- Güzelyalı Ömer Hekim Camisi’nin yapımı gerçekleşmiştir. Ayrıca İstanbul-Ankara Otoyolu Susuz Mevkii’ndeki Ömer Hekim Hatıra Ormanı da O’nun anısına hazırlanmıştır. Ömer’in takdir edilen son hayır ve hasenatı ise; şehit ve gazi ailelerine yardım için açılan kampanyaya 130 bin lira bağışlamasıdır. 8 Nisan 2008 tarihinde, daha henüz 12 yaşında iken aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden Rahmetli Ömer Hekim, bugün Piraziz Şeyhli Mahallesi’ndeki kabrinde yatmaktadır. Yaşarken “Giresun’un küçük hayırseveri” olarak gönüllere taht kuran, hakkın rahmetine kavuştuktan sonra ise; ardında ismiyle anılan en çok eser bırakan çocuk olarak anılan sevgili Ömer Hekim’i, saygı, sevgi, özlem, minnet ve rahmet dualarıyla anıyoruz.