Kalpleri Giresun'da kaldı

...GÜ ev sahipliğinde düzenlenen ‘Yabancı Dil Eğitimi ve Yabancı Dil Kursları Çalıştayı’ son buldu.

Akdeniz Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Antalya Üniversitelerinin katılımıyla 3 gün süren çalıştay sonrası Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Giresun’a gelen akademisyenlere teşekkür yemeği verdi.

Güre Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen ve 3 gün süren çalıştayda, yurt dışında öğretim elemanı, uzman personel ve lisansüstü eğitimi için yurt içinde eğitim veren yabancı dil kursları değerlendirildi.

Çalıştayın sona ermesinden sonra katılımcılara hitaben konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, “Giresun Üniversitesi'nin yabancı dille ilgili, uluslararası üniversite ile ilgili Giresun Üniversitesi'nin mazisi sadece 6 aydır. Nisan ayının ilk haftasından itibaren başlattığımız bir çalışmadır. Sizlerin burada bulunması bizim 'Karadeniz'in Parlayan Yıldızı' olma ilkesinden çıkan, bölgenin iddialı uluslararası üniversite olma hedefini açıklayan Giresun Üniversitesi için sizlerin burada olması bizim için büyük moraldir. 3 gün süren milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü ile yabancı dille ilgili bir çalıştay düzenledik. 3 gün sürdü. Verimli bir şekilde geçti.

Ülkemizin geleceği ve devletimizin gücü olacak kıymetli beyinler yetiştirecek, Türkiye'nin Türk tarihinin, Türk medeniyetinin, güzel renklerinin yurt dışında en iyi, şekilde anlatılması, kendimizi dışarıya ifade etmemizde olmazsa olmazlarımızdan biri olan yabancı dil eğitimiyle misyonu üstlenen katılımcılara Giresun Üniversitesi adına teşekkürlerimizi bildiriyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Abdülmuttalip Çetin ise, “Tarihi ve kültürel zenginliğinin yanında bir o kadar da doğal güzelliğiyle hepimizi büyüleyen Giresun ilimizde Türkiye’mizi ve hatta dünyamızı etkileyecek olan bir çalışma için Giresun’da bulunuyoruz. Giresun Üniversitemizin çok değerli rektörü, 8 üniversitemizi Giresun’da ağırlayarak çok büyük bir çalışmaya ev sahibi olmuştur. Bu bağlamda çok daha yeni filiz olan Üniversitemizin böylelikle çok seçkin üniversitelerimiz ile bir araya gelmesi aslında standartlarının ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bundan sonra ki süreçte ülkemizi yurtdışında temsil edecek öğrencilerimizin yabancı dili eğitimlerini de talepleri haline GRÜ’de gerçekleştirmeye çalışacağız. Bu vesile ile her anı dopdolu geçen, inanın 3 gün 3 saniye gibi geçti. Anı defterine de yazdım, Sezen Aksu, ‘Kalbim Ege’de kaldı’ diyor inanın ‘Kalbim Giresun’da kaldı’ Bizlere bu engin ev sahipliğini doyasıya yaşatan GRÜ Rektörü Sayın Attar’a ve bütün ekibe sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından GRÜ rektörü Attar, Başkan Kara’ya üniversiteye yaptığı desteklerden dolayı teşekkür plaketi sundu.