A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Konal, Giresun’un ulaşım sorunlarını meclise taşıdı!

Konal, Giresun’un ulaşım sorunlarını meclise taşıdı!

Plan Bütçe Komisyonu tarafından gerçekleştirilen toplantıda Milletvekili Konal, Giresun Güney Yolu ve Aydındere Yolu olmak üzere birçok yol sorununu meclis gündemine taşıdı.

Yapmış olduğu konuşmada Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, “Tabiri caizse kara yolları hizmetleri Türkiye'nin her bölgesine sağanak yağış edasıyla yağarken Giresun'un üzerine hizmet konusunda bir şemsiye açılmış durumdadır. Giresun'da kara yolları açısından onaylanan projelerimiz bir türlü başlatılamamış, başlatılan projeler de yıllarca bitirilememiştir. Evet, bölgemiz topografik olarak zor bir bölge, yol güzergâhlarımız zorlu olabilir ama görüyoruz hatta üzerinde geziyoruz başka şehirlerimizde, Giresun'dan daha zor coğrafyalarda, daha az araç sirkülasyonu olmasına rağmen kilometrelerce tüneller ve yollar inşa edildi. Tabii ki oralarda bizim memleketimiz, bizim köyümüz, gururla söylüyoruz ancak baba ocağımız Giresun'a gelince haklı olarak üzülüyoruz. Bu durumdan artık hem Giresun bürokrasimiz hem vatandaşımız yorulmuş durumdadır.

Bu yüzden Giresun olarak, çok büyük bir yükü olan Trabzon, Rize, Giresun, Artvin, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum'un bir kısmını kapsayan 10. Trabzon Bölge Müdürlüğünden ayrılarak Ordu, Giresun hatta Tokat'ın kuzey kısmının dâhil olacağı yeni bir bölge müdürlüğünün kurulmasını veyahut tüm Türkiye'de bölge müdürlüklerinin kapatılarak, il şefliklerini il müdürlüğü olarak direkt kendi bütçe ve planlamasıyla Bakanlığımıza bağlanmasını önemli buluyorum.

Sayın Bakanım, şu anda Giresun'un olmazsa olmazı kesinlikle güney çevre yoludur. Yalnızca şehrimiz için değil Giresun'un doğusunda bulunan Trabzon-Rize-Gürcistan güzergâhı olmakla birlikte Giresun'un Tirebolu, Gümüşhane, Erzincan'dan devam eden tarihî İran yolunun ortak noktasıdır. Hem ekonomik hem stratejik anlamda büyük önem taşıyan güney çevre yolunun sizin Bakanlığınızda start verilerek bir an evvel bitirilmesi tüm Giresun eşrafının büyük bir hayali ve beklentisidir. Bu konuda engin tecrübelerinize sonsuz güveniyor, yapacağınız tüm çalışma ve çabalardan dolayı şimdiden size şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca, İç Anadolu'yu Karadeniz sahiline bağlayacak tren yolunun yapılan fizibilitelere göre en verimli, en ekonomik, en elverişli güzergâhı Erzincan-Sivas tren yolunun Tirebolu güzergâhına inmesidir. Doğu Karadeniz'in orta noktası olan Tirebolu'ya tren yolunun gelmesiyle Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin Hopa Limanı'na kadar tüm Doğu Karadeniz limanlarından rahatlıkla İç Anadolu bağlantısı sağlanacaktır. Sayın Bakanım, şahsınızın da benden daha çok hâkim olduğunu bildiğim, Sayın Cumhurbaşkanımızın 2001 yılında "Bu yol sizin kaderiniz olamaz." dediği Çamoluk- Alucra ilçe yolumuz, başlatılıp sonuca on beş yılda ulaşılamayan Bulancak-Aydındere yolumuz, on beş yılda ancak bitirilen Dereli yolunun devamı olan Pınarlar Tünelimiz, uzun bir aradan sonra talimatlarınızla işleve geçerek yapımı devam eden Alucra-Yağlıdere yolumuz, bir türlü istenilen seviyeye ulaşılamamış Çanakçı-Güce yollarımız, Trabzon Beşikdüzü ve Şalpazarı'ndan duble asfalttan otuz dakikada ulaşılıp Giresun Eynesil ve Görele ilçelerimizden aynı mesafe olmasına rağmen iki saat süren stabilize sis dağı yolumuzun çözüme kavuştuğu günü büyük bir hasretle Giresunlu hemşerileriniz sizden beklemektedir.” İfadelerini kullandı.