A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

KUR'ÂN-I KERİM OKUMAK

KUR'ÂN-I KERİM OKUMAK

Rasülullah (s.a.v.) Efendimiz, diğer Peygamberlere (aleyhimü's-selam) nisbetle, Cenab-ı Hak indinde nasıl kıymetli ise, Kur'ân-ı Kerîm de diğer ilahî kitaplara nispetle öyle kıymetlidir. Cenab-ı Hak, bir Ayet-i Celilesi’nde şöyle buyurmaktadır: “Bu bir kitaptır ki; kendisinde hiçbir şüphe yoktur. O, takva sahipleri için doğru yolun ta kendisidir.” Kur'an-ı Kerim’in Faziletlerini saymakla bitirmemiz mümkün değildir. O, Hak ile batılı ayırt eden bir söz ve Allah’ın sımsıkı sarılmamız icab eden sağlam bir ipidir.3 Allah-ü Teâlâ, O’nu dertliler için deva, kalplerin pasını silmek için cila, ders almak isteyenler için nasihat, hakka ulaştıran hidayet rehberi ve abidler için feyiz kaynağı4 kılmıştır. Kur'an-ı Mübîn, Allah’ın inzal buyurduğu kitapların en büyüğü; benzeri olmayan bir nur; nefislerin şifa, kalplerin inşirah bulduğu bir burhandır. O’nun belagatinden daha kuvvetli; fesahatinden daha üstün; ifadelerinden daha güzel; tilavetinden daha tatlı başka bir kitap yoktur. O’na tutunan doğru yolu bulmuş, O’ndan sapan da Allah’ın lütuf kapısından kovulmuştur.

Bu itibarla, “ben mü’minim, ben Allah (c.c.)’nun kulu ve O’nun Resûlü’nün

ümmetiyim.”, diyen herkes, Kur’ân-ı Kerîm’e alâka duymak, onu öğrenmek ve imkânı

nisbetinde öğretmek mecburiyetindedir. Zira Kur'ân-ı Kerim’e ne kadar çok alaka duyulursa,

maddi-manevi o kadar çok fayda elde edilir. Zira bir Hadis-i Şerif’te şöyle buyrulmaktadır:

“Sadece şu iki kimseye gıpta edilir: Biri Allah’ın kendisine Kur’an’ı verdiği ve gece gündüz onunla meşgul olan kimse; diğeri de Allah’ın kendisine mal verdiği ve bu malı gece gündüz Allah yolunda harcayan kimse.”

Kur'an-ı Kerim’i okumak bir ibadet, hem de Allah katında ecir ve sevabı en yüksek olan bir ibadettir. Fâtır Suresi’nde şöyle buyrulmaktadır:

“Allah’ın kitabını okumaya devam edenler, namazı dosdoğru kılanlar, kendilerine

rızık olarak verdiklerimizden gizli ve âşikâr infak edenler kat’iyyen kesat bulmayacak bir kazanç umabilirler. Çünkü (Allah) onların mükâfatlarını eksiksiz olarak verir. Onlara fazlından ziyadesini de verir. Şüphesiz O çok bağışlayıcı, çok nimet vericidir.”

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de birçok Hadis-i Şerifleri ile Kur’ân okuyanların

Faziletlerini beyan buyurmuşlardır:

“Kim Kur’an-ı okur, helalini helal haramın haram bilerek gece gündüz onunla amel ederse, Cenab-ı Hak o kimsenin etini ve kanını ateşe haram kılar. Onu kıymetli temiz melaike-i kiram ile beraber kılar. Kıyamet günü geldiği zaman da Kur’ân-ı Kerim onun lehinde delil ve huccet olur.”

“Kim Allah (c.c.)’nun kitabından bir harf okursa bir hasene işlemiş olur ve (amel

defterine) on misli sevap yazılır.”

“Bir cemaat Allah’ın evlerinden bir evde toplanır, Allah'ın kitabını okur ve aralarında Müzakere ederlerse, üzerlerine sekinet iner, onları rahmet kaplar ve melekler etraflarını kuşatır. Allah (cc) onları kendi nezdindekiler arasında anar.”

İçerisinde bulunduğumuz bu günlerde evlatlarımıza bu kitabı mübini öğretelim. Okutalım da Kur’an’ın şefaatine nail olalım. İnşaallah.