LİGLER BAŞLIYOR

 

Aşk bazıları için 6 harften ibarettir.’’FUTBOL’’  Süper Futbol Ligi olduğu gibi  PTT Ligde bugün başlıyor. Giresunspor’un ilk maçı Pazar günü sahasında saat:21.00’de Kardemir  Karabükspor ile oynayacak.

PTT 1. Lig'de 2015-2016 sezonuna katılacak ekipler içinde 1461 Trabzon, Alanyaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Şanlıurfaspor ve Yeni Malatyaspor daha önce Süper Lig'de yer almadı.Ligde 2015-2016 sezonunun ilk maçında Kayseri Erciyesspor ile Boluspor 14 Ağustos Cuma günü (bugün) saat 22.00'de Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda karşılaşacak. Geçen yıl Spor Toto Süper Lig'e veda eden Balıkesirspor, Kardemir Karabükspor ve Kayseri Erciyesspor'un yanı sıra Spor Toto 2. Lig'den yükselen 1461 Trabzon, Göztepe ve Yeni Malatyaspor ligin yeni ekipleri olarak mücadele edecek.
Ligde bu takımların yanı sıra Adana Demirspor, Adanaspor, Alanyaspor, Altınordu, Boluspor, Denizlispor, Elazığspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Giresunspor, Karşıyaka, Samsunspor ve Şanlıurfaspor takımları yer alacak. İlk iki sırayı alacak takımların doğrudan Süper Lig'e yükseleceği ligde, sezon sonunda 3'üncü ile 6'ncı, 4'üncü ile 5'inci birbirleriyle eleme usulü çift maç yaptıktan sonra rakiplerini eleyenler finalde karşılaşacak ve kazanan Süper Lig'e çıkacak 3.takım olacak.
Ligde yer alacak 18 ekip içinde Samsunspor daha önce 7 kez PTT 1. Lig'de mutlu sona ulaşırken, Karadeniz temsilcisini, Adanaspor, Göztepe, Karşıyaka (4), Adana Demirspor, Balıkesirspor, Boluspor, Denizlispor, Kardemir Karabükspor, Kayseri Erciyesspor (3), Altınordu, Elazığspor ve Giresunspor (1) izledi.
Bu ekipler içinde daha önce 4 kez ligde mutlu sona ulaşarak Süper Lig'e çıkan Karşıyaka, 1 kez de 1965-1966 sezonunda yaptığı itirazla Danıştay kararıyla Süper Lig'e yükselmişti.
Ligde şimdiye kadar 32 yıl oynayan Karşıyaka ile 30 sezon mücadele eden Denizlispor ligin en tecrübeli ekipleri olarak dikkati çekti. Bu iki ekibi Giresunspor, Kardemir Karabükspor (26), Adana Demirspor, Adanaspor, Elazığspor (25), Balıkesirspor (24), Altınordu, Göztepe (23), Boluspor (22), Samsunspor (20), Şanlıurfaspor (18), Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Kayseri Erciyesspor (14), Alanyaspor (10), 1461 Trabzon (2) ve Yeni Malatyaspor (1) izledi.