'Mutlu yarınlara gülümseyen yüzler'

...‘Mutlu Yarınlara Gülümseyen Yüzler’ projesi Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından törenle uygulanmaya başladı. Giresun Çotanak İlkokulu'nda ki törende konuşan İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, proje ile küçük yaştaki çocuklara trafik bilincini aşılamayı, temel trafik kurallarını öğretmeyi ve emniyet kemeri alışkanlığını kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Müdür Öztürk, “Eğitim en temel insan haklarından biridir. Zira gerek insan hakları evrensel beyannamesinde gerekse Anayasamızda, ‘Kimsenin, Eğitim ve Öğretim haklarından yoksun bırakılamayacağı’ açıkça belirtilmektedir. Eğitim ve güvenlik ihtiyacı ilk insandan günümüze her dönemde insanoğlunun en önde gelen ihtiyaçlardan biridir. Her ikisi de doğumla başlayıp ölene kadar devamlılık arzeder. Çocuklar söz konusu olduğundan, eğitim ve güvenlik yetişkinlere göre çok farklı boyutlar içerebilmektedir. Bu kapsamda yetişkinler için alınabilecek tedbirler sadece fiziki önlemlerle yeterli olabilirken, duygusal ve psikolojik gelişimlerini sürdüren çocuklarımız yetersiz kalmaktadır. Gençlerin ve çocukların, sosyal becerilerini  güvenli bir ortamda sergileyebilecekleri, problemlerini çözebilecekleri ve diğer fertlerle aralarında sağlıklı bir ilişki kurabilecekleri bir ortam oluşturularak geleceğe hazırlanması biz yetişkinlerin görevidir” dedi.

Törende Vali Hasan Karahan öğrencilere kitap ve broşür dağıttı. Vali Karahan ve Emniyet Müdürü Öztürk, tören sonrası ardından okul bahçesinde kurulan trafik eğitim alanını da gezdi.