NE-DER Bulancak’ta bir araya geldi

Dernek Başkanı Sunay Aydın Taner öncülüğünde Bulancak Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıya yönetim kurulu üyeleri, üyeler, konuk eğitimciler ve çeşitli meslek guruplarından davetliler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Aydın Taner NE- DER ailesinin her geçen gün daha da büyümesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dernek şubesinin kurucu başkanı öğretmen Süleyman Aldemir' e teşekkür etti.

Sunay Aydın Taner Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin eğitim olduğuna vurgu yaparak, “Artık şu bir gerçek, bu ülkede eğitim ancak iyi bir planlama ve bunu uygulayabilecek nitelikli ve üretken öğretmenlerle mümkün olabilir. Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı Türk toplumunu, özellikle aileleri bu konuda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek NE-DER olarak hepimizin görevidir. Çünkü bu ülkenin geleceği iyi bir eğitim sisteminden geçiyor. Bu tür değişiklikleri yapabilmek için siyasi erki etkilemek açısından nitelikli çoğunluğa ihtiyaç olduğu da bir gerçektir. Herkes bilmelidir ki, NE-DER'in hiçbir siyasi arka planı olmadığı gibi ortak paydası Atatürk ilke ve inkılapları olup 'fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür' bir nesil ve gelecek hedeflemektir. Değerli arkadaşlar, şunu hatırlatmakta yarar var,

hiçbir gelişmiş ülke yoktur ki, eğitim sistemi kötü olsun, hiçbir gelişmemiş ülke yoktur ki, eğitim sistemi iyi olsun”

Aydın Taner, kendilerine toplantı için sosyal tesisinin kapısını açan Bulancak Belediyesi' ne teşekkür etti.

Diğer yandan işlerinin yoğunluğu nedeniyle görevi Sunay Aydın Taner' e devreden NE-DER Giresun şubesinin kurucu başkanı öğretmen Süleyman Aldemir de yaptığı konuşmada, “Sevgili NE-DER üyeleri değerli konuklar biz Türkiye'nin eğitimdeki geleceğine yön vermek için yola çıktık. Öncelikle çocuklarımızın potansiyellerini keşfetmeyi ve eğitimdeki kaliteyi artırmayı hedefliyoruz. Çünkü NE-DER eğitimde yenilikçi yaklaşımlar ve üretken öğretmenlik vizyonuyla hareket eden bir platformdur.

Bu arada Sunay başkanımız ve üyelerimiz olarak sizlerle başarılı çalışmalarınız nedeniyle gurur duyduğumu da ifade etmek isterim” dedi.

Toplantıya internet bağlantısıyla katılan yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Osman Sirkeci görüşlerini belirterek, NE-DER üyelerini Kasım ayında İzmir' de düzenleyecekleri çalıştaya davet etti.