'OY BULANCAK BULANCAK' HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

Yirmi yıldır yakından tanıyorum onu, komşu mahallemizden, (ben Yalı Mahalle, o Yalıköy) her zaman halkın içinde olan içimizden biri. Kimden mi söz ediyorum? Bir önceki seçimde kazandığı halde 30 oyla “kaybettirilen! Necmi Sıbıç’tan söz ediyorum.

Seçim “el çabukluğu” ile “kaybettirilse” de ısrar, inat ve umutla yoluna devam edip 31 Mart’ta Bulancak’ta tarih yazarak, 20 yıldan sonra seçimi açık ara kazanıp değişimi gerçekleştiren yeni başkandan söz ediyorum.

Uzun yıllar dostluk, dayanışma içinde olduğum, kardeşim dediğim Necmi Sıbıç’tan söz ediyorum.

Siyasete atılınca da “halkın içinde olmak” güzel huyundan vaz geçmeyen, her daim, bayramda, düğünde, cenazede, acı tatlı tüm günlerde halk ile iç içe, yurttaşlarla yan yana olan çiçeği burnunda yeni başkanımızdan söz ediyorum.

HER YERDE HAZIR NAZIR

Gerçekten dur durak bilmeden koşturan, içimizdeki umudu coşturan biri. Bir bakmışsınız yaylalarda yurttaşlarla festivallerde Giresun karşılaması oynuyor, bir bakmışsınız sepeti takmış beline emekçilerle bahçede fındık topluyor, bir bakmışsınız elinde kazma-kürek işçilerle yollara taş döşüyor, bir bakmışsınız eldiveni takmış çöp topluyor. Bir bakmışsınız ilçenin tarihi iskelesinde yurttaşlarla turluyor, bir bakmışsınız meydanda insanlarla çay içip sohbet ediyor. Bir bakmışsınız gençlerle, çocuklarla spor yapıyor. Yıllardır ilçede Salı günleri kurulan Salı Pazarı'na giderek, üreticilerin sorunlarını dinlemeyi asla ihmal etmiyor. Her yerde hazır nazır olmak gerçekten de ona yakışıyor.

“İçimizden biri” olarak seçilip, sonrasında makama oturunca halkı unutup “dışımızdan biri” olanlardan değil o... Herkesle, ayrımsız her kesimle yan yana, kol kola. Adaletli, eşit hizmet sunmayı ilke edinmiş, üretken, “halkçı belediyeciliği” önceliyor. Kapısı herkese açık, herkesin derdi ile dertleniyor. Egosuz, kibirsiz, engin gönüllü bir kişiliğe sahip.

Çiçeği burnunda bir başkan olarak, koltuğa oturur oturmaz, ayağının tozuyla ilk icraatının kadın belediye başkan yardımcısı ataması biz kadınları ziyadesiyle memnun ettiğini tarihe not düşmeliyim. O kadarla kalsa iyi, devamında kadın birim müdürleri atayarak, makam aracını da düğünlerde gelin-damat aracı olarak evleneceklere tahsis etmesiyle takdir toplayan bir başkandan söz ediyorum.

7/24 SAHADA

Necmi Başkan, dar gelirliye, emekliye, öğrenciye belediyenin kasıtlı olarak azaltılan kısıtlı imkanları ölçüsünde destek vermenin gayretinde. Tek amacı; ilçe halkının muhannete muhtaç olmadan yaşayabilmesi, ekmeğinin aşının olması ve yüzlerinin gülmesi. “Mesai” kavramı olmayan, sabahın köründen itibaren 7/24 aranıp çat kapı ulaşılabilen, ses verip ses alınan, dertlere derman olmaya çalışan biri.

Özetle o, “Huzur ve Bereket” sloganıyla yürüttüğü kampanya gereği, ilçeyi daha da yaşanır hale getirmenin mücadelesinde. Ekibi ile yol, su gibi alt yapı hizmetlerinde şimdiden göz dolduran çalışmalar yapıyor. Hesap-kitap bilen bir başkandan söz ediyorum. Muhasebeci olmasından kaynaklı olarak planlı, hesaplı çalışıyor. Halka sayı/rakam olarak bakmayan, ihtiyaçlarla yapılacakların sağlamasını yapan bir Başkan.

KÜLTÜREL DEĞERLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYOR

Kaybolmaya yüz tutmuş pek çok kültürel değeri gün yüzüne çıkarıp halka sunmayı da ihmal etmiyor. İlçede ilk kez geçtiğimiz günlerde coşkuyla gerçekleşen "Fındık Gastronomi Şenliği"  düzenlendi şimdi de "Sandalyeni Kap Gel" sloganıyla ilçenin her köyünde “Komşularla Sinema Gecesi” düzenleniyor.

CHP'li Sayın Başkan daha yolun başında, seçenleri ve destekleyenleri olarak inanıyoruz ki; Giresun'un şirin ilçesi Bulancak çok daha güzel bir Bulancak olacak.

Yolu açık olsun...

Başarı dileklerimle, dayanışma duygularımla...