Rekor bağışla yapılan örnek öğrenci yurdu

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi kampüsünde, hayırsever Shipley-Altındağ ailesi tarafından gerçekleştirilen 1 milyon 400 bin dolar bağışla yapılan öğrenci yurdu tamamlandı.

Çeşme Turizm Fakültesinde 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte hizmet vermeye başlayacak yurt, fakültede eğitim gören öğrencilere yüksek konforda barınma imkânı sunacak.

Ailelerinden uzakta yükseköğrenim gören öğrencilerin en büyük sorunlarının başında barınma gelirken Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleri, Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’in girişimleri ile Çeşme Turizm Fakültesine otel konforunda inşa ve dizayn edilen,  iki bloktan oluşan 108 kişilik öğrenci yurdu kazandırıldı.

Rektör Prof. Dr. Budak, “EÜ’si olarak, tüm birimlerimizin altyapısını çağın gereksinimlerine uygun hale getirerek son teknolojik cihazlarla donattık. Üniversitemizin en genç fakültelerinden olan Turizm Fakültemize önemli yatımlar yaptık. Bir yandan fakültemizin akademik yapılanmasına yönelik katkılar sunarken bir yandan da bilimsel çeşitliliğini, eğitim öğretim, araştırma geliştirme altyapısını güçlendirdik.

Fakültemiz, turizm sektörüne uluslararası nitelikte mezunlar yetiştiriyor. Ancak, Fakültemiz öğrencileri barınma sorunu yaşıyordu. Yeni yurt binamızın inşaatı tamamlandı. İki kişilik olan odalar modern malzeme ve eşyalarla donatıldı.  Yurdun hizmet vermeye başlamasıyla birlikte önemli bir sorunu daha çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni yurt ile birlikte öğrencilerimiz ev konforunda ve güven içinde bir eğitim öğretim hayatı sürecekler” dedi.

Modern bir yurt

Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ise “Shipley-Altındağ ailesinin 1 milyon 400 bin dolarlık bağışıyla ve Bridge to Türkiye Vakfı'nın katkılarıyla fakültemize kazandırdığımız Çeşme Turizm Fakültesi Shipley-Altındağ Öğrenci Yurdu tamamlanarak hizmet vermeye başladı. Beş yıldızlı otel konforunda inşa ve dizayn edilen, iki katlı  iki bloktan oluşan  108 kişilik öğrenci yurdumuz, modern mefruşatla donatıldı. Bu muhteşem eser ile gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizin barınma sorununu ortadan kaldıran, rekor bağışla öğrenci yurdumuzu yapımına öncülük eden Richard Shipley, Feyza Altındağ Shipley, Feruzan Altındağ ve gece-gündüz çalışarak bu nadide eseri tamamlanmasına vesile olan mimarımız Murat Altındağ’a gönülden teşekkür ediyorum ”dedi.

Çeşme Turizm Fakültesi Shipley-Altındağ Özel Öğrenci Yurdu,  toplam bin 500 metrekare alanda, kız-erkek öğrenci yurdu olmak üzere iki katlı, iki binadan oluşuyor.  Her binada 27 oda olmak üzere toplam 54 oda bulunuyor. 108 öğrenciye hizmet verecek yurdun tüm odaları iki kişilik tasarlandı. Tamamı hibe yoluyla yapıldı.