A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Sağlıklı Yaşam aracı Giresun'da

Sağlıklı Yaşam aracı Giresun'da

...hizmet satın alımı ile temin edilerek Halk Sağlığı Müdürlüğüne teslim edilen 'Sağlıklı Yaşam Aracı'nda incelemelerde bulundu.

Aracı yakından inceleyen Vali Karahan, sunulan hizmetle ilgili olarak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden'den bilgi aldı.

Sağlıklı Yaşam Aracı hakkında bilgi veren Dr. Özden, aracın; toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili farkındalık ve kontrol yeteneklerinin arttırılması, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesinin sağlanması, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi, sağlık okuryazarlığı ve sağlık bilincinin artırılması amacıyla 'Sağlıklı Yaşam Araçları' projesi kapsamında Giresun'da hizmet vereceğini söyledi. 

Dr. Özden, Sağlık Bakanlığınca yürütülen, özellikle kanser taramaları, obezite ile mücadele, sağlıklı beslenme ve hareketli hayat, toplumda fiziksel aktivitenin arttırılması gibi programlar ile Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Hipertansiyon, Diyabet gibi hastalıklar hakkında farkındalık oluşturmak ve topluma sağlıklı yaşam kültürü kazandırmak amacıyla hizmet vereceğini sözlerine ekledi. Sağlıklı Yaşam araçlarında; stant, ses sistemi, LCD TV, buzdolabı, lavabo gibi donanımların mevcut olduğu, başta okullar olmak üzere, pazaryeri, kent meydanı, festivaller gibi kalabalık insanların bulunduğu yerlerde hizmet vererek, halkımıza bilgilendirme yapılacağı, vatandaşlar için bilgilendirici videolar, çocuklar için de eğitici ve eğlenceli filmler izlenebileceği öğrenildi.