Üç ay kaldı

...05.07.2013 tarihinde yayınlanan yönetmelik uyarınca İş yeri sahipleri ve işletenlerin, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumlu olduğunu söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Aydın, “Lokantalarda, Fırınlarda, Pastanelerde, Çay ocaklarında, Bakkallarda, Marketlerde, Süpermarketlerde, Otel-Motellerde(aşçı, barmen)Et ve et ürünleri(Kırmızı et, Tavuk ve Balık) satan işletmelerde, Yemekhanelerde, kantinlerde, Gıda depolarında, manavlarda, Berber, kuaför vb gibi işyerlerinde İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumludur. Bizzat çalışmaları durumunda iş yeri sahipleri ve işletenleri de bu eğitimi almaya mecburdur. Eğitimler için İl ve ilçelerde Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurumların temsilciliği Başkanlığında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, İçişleri, ve Sağlık Bakanlıklarını temsilcileri bir komisyon kurar. Komisyon, iş kollarının gruplandırmasını yaparak iş koluna göre eğitim konularını ve sürelerini usul ve esasları belirler. Yönetmelikle belirlenen iş yerlerinde çalışanlara, Milli Eğitim Bakanlığı’nca hijyen eğitimi ve ardından belge verilecek. 5 Temmuz 2014 tarihinden itibaren söz konusu komisyon üyeleri tarafından yapılacak denetimlerde hijyen eğitimi sertifikası olmayanlara 250 TL ila 1000 TL arasında ceza kesilecek. İşletme sahiplerinin ve çalışanların mağdur olmamaları için, İşletmelerden faydalanan İl ve İlçe halkı için, yabancı müşteriler için, İl ve İlçeyi ziyaret eden Misafirler için, İl ve İlçelerde kurulacak Komisyonlara her türlü desteği vermeye Giresun Ziraat Mühendisleri Odası Olarak hazırız” diye konuştu.