A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Yeşil Altın daha da değerlenecek

Yeşil Altın daha da değerlenecek

...sezona 12 liradan başlayan fındık fiyatının 13 liranın üzerine çıktığını kaydetti. Karan yaptığı açıklamada, pazara az fındık indiğini ve stoklarda ürün olmadığını göz önüne alındığında artışın hızla devam edecek gibi göründüğünü söyledi.

Geçen yıl fındık sezonunun 10 liradan başladığını hatırlatan Karan, “2014 ürünü fındık zirai dondan etkilenmiş ve fiyat rekolte azlığı nedeniyle 10 lira gibi tarihi bir fiyattan başlamıştı. Bu yıl ise bazı kesimlerin açıkladığı yüksek rekolte rakamlarına rağmen fındık fiyatı sezona 12 liradan başladı. 12 liralık fiyat, Cumhuriyet tarihinin en yüksek açılış rakamı olmuştur. Fındık fiyatı Cuma gününden itibaren hareketlendi. Pazarda 54 randıman fındık 13,80 liradan işlem görmekte” dedi.

Türkiye'nin sezona stoksuz girmesi ve açıklandığı gibi yüksek rekolte olmayışı nedeniyle ilerleyen aylarda fındığın daha da değerli hale geleceğini öngördüklerini kaydeden Karan, “Fındık fiyatı bugünlerde çok hızlı artış gösteriyor. Sezona 12 liradan başlayan fiyat 13 liranın üzerine çıktı. Pazara az fındık indiği ve stoklarda ürün olmadığını göz önüne aldığımızda artış hızla devam edecek gibi görünüyor. Yıl başına kadar fiyatın 20 lirayı aşmasını bekliyoruz. Oluşan rakamlar şimdiden yeni mahsulün çok değerli olacağı yönünde bizlere sinyal veriyor. Şu anki fiyatlardan ürün alarak depolarına koyup ilerleyen dönemlerde yüksek fiyattan satmak isteyenler olduğu yönünde duyumlarımız var. İnsanlar fındığı artık altın gibi yatırım aracı olarak görmeye başladı. 'Yeşil altın' diye nitelendirdiğimiz fındık Cumhuriyet tarihin en değerli dönemini yaşamaya hazırlanıyor” diye konuştu.