A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Ziraat Odası’ndan TARSİM uyarısı!

Ziraat Odası’ndan TARSİM uyarısı!

Başkan Aydın, yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi devletimiz bitkisel ürün sigortalarında %67 'ye varan devlet desteği sağlamaktadır. Geçen dönemlerde fındığını sigortalatan çiftçilerimiz bahçelerinde oluşan hasar miktarı oranında ciddi manalarda destek almışlardır. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığının oluşturmuş olduğu Dijital Tarım Pazarı (DİTAP)' a kayıtlı üreticilere %5 bu sistem üzerinden sözleşmeli üretim yapan üreticilere %10 pirim desteği yeni dönemde uygulanmaya alınmıştır” dedi.

Üreticilerin mağduriyet yaşamaması için tarım sigortası yaptırması gerektiği ifade eden Başkan Aydın, sigorta yaptırmayı düşünen üreticilerin de DİTAP indirimlerinden faydalanabilmesi için Tarım Sigortası yaptırmadan önce DİTAP'a kayıt yaptırmaları gerekiğini söyledi.

DİTAP'a (Dijital Tarım Pazarı) kayıt olmak isteyen üreticilerin ditap.gov.tr veya dijitaltarimpazari.gov.tr adresleri üzerinden E Devlet şifrelerini kullanarak kayıt olabilecekleri, ayrıca kayıt hususunda yardım isteyen üreticilerin oda da bulunan Tarım Danışmanlarına gelerek yardım alabilecekleri öğrenildi.

Öte yandan Fındıkta Tarım Sigortası son başvuru tarihinin ise 11.03.2021 olduğu ve bu tarihe kadar ürünlerini sigorta yaptırmaları gerektiği ifade edildi.