BASBAŞ, Almanya’da 4 büyük kentte yatırımcılarla bir araya geldi

EKONOMİ (YH) - Yıldız Haber | 08.10.2024 - 09:28, Güncelleme: 08.10.2024 - 09:28 1000 kez okundu.
 

BASBAŞ, Almanya’da 4 büyük kentte yatırımcılarla bir araya geldi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin katkıları ile gerçekleşen BASBAŞ’ın Almanya’daki tanıtım programı kapsamında Başkent Berlin...
Avrupa’nın en büyük liman kentlerinden Hamburg, Bremen ve Stutugart’da ülkenin önde gelen iş örgütlerinin temsilcileri ile toplantılar gerçekleştirildi. Özlem Güler Atliman, Ümit Murat Güner ve Ümit Yalçın’dan oluşan BASBAŞ yöneticileri, Berlin’de Alman Sanayi Federasyonu (Federation of German Industries), Berlin Türkiye Büyükelçiliği, Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası, Alman Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Derneği (The German Mittelstand- German Association for Small and Medium Sized Businesses) yöneticileri ile yapılan toplantıların ardından Hamburg’a geçerek burada da  Türkiye Başkonsolosu, Hamburg Ticaret Odası Dış İlişkiler Sorumlusu ve Hamburg İş Kulübü (Hamburg Business Clup) yöneticileri ve Türkiye’de yatırımları bulunan, yatırım planları yapan bazı firmaların yöneticileri ile görüştüler. BASBAŞ ekibi Almanya turu kapsamında daha sonra Bremen ve Stutgart kentlerine geçerek, bu bölgelerin önde gelen iş üniteleri ile toplantılar yaptılar. BASBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Dr. Faruk Güler, “Arkadaşlarımız Almanya’nın 4 önemli kentinde gerçekleştirilen toplantılarda,   serbest bölgelerin sağladığı teşvik ve avantajları anlattıktan sonra, BASBAŞ özelinde lokasyon avantajları, operasyonel üstünlükler, sunulan hizmetlerin kalitesi, bölgede yatırım süreçlerinin nasıl en kısa sürede tamamlandığı konularını Alman iş insanlarına anlatma fırsatını buldular” dedi. Alman şirketlerin Türkiye’ye ilgisi devam ediyor Dr. Faruk Güler, “Türkiye’nin dinamik özel sektörü de ülkemizin cazibesini arttırıyor.  Almanya, Türkiye’ye yapılan doğrudan yabancı yatırımlarda hem yatırımların yapıldığı süre hem de yatırım yapan şirketlerin sayısı bakımından lider konumdadır. Yatırımların büyük payını, uzun vadeli yatırımlar oluşturmaktadır. Türkiye’deki faaliyetleri sanayi üretiminden, her türlü ürün ve hizmetlerin pazarlanmasından, perakende ve toptancılığa kadar birçok sektöre uzanan Alman şirketlerinin ülkemizde yatırım yapma isteği hala devam etmektedir” dedi. Dr. Faruk Güler, şöyle konuştu: “Serbest bölgelerdeki bürokratik süreçler, genel ticaret ortamına göre daha hızlıdır. Yatırımcılar bu bölgelerde işletmelerini kısa sürede kurarak, bina yatırımı dahi yapmalarına gerek kalmadan pazara daha hızlı girebiliyor.  Türkiye’nin Avrupa başta olmak üzere dünyanın en önemli ticaret merkezlerine en hızlı ve kolay ulaşım ağları üzerinde bulunması sayesinde Çin ve Rusya’nın olduğu kadar Alman yatırımcıların da Batı Anadolu Serbest Bölgesine ilgileri yüksek. Biz de bu ilgiyi yatırıma dönüştürmek amacıyla yatırımcının ayağına giderek, bölgemizi en iyi şekilde tanıtıyoruz.  Bu çalışmalarımız başka ülkeleri de kapsayacak şekilde yaygınlaşacaktır “ ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin katkıları ile gerçekleşen BASBAŞ’ın Almanya’daki tanıtım programı kapsamında Başkent Berlin...

Avrupa’nın en büyük liman kentlerinden Hamburg, Bremen ve Stutugart’da ülkenin önde gelen iş örgütlerinin temsilcileri ile toplantılar gerçekleştirildi.

Özlem Güler Atliman, Ümit Murat Güner ve Ümit Yalçın’dan oluşan BASBAŞ yöneticileri, Berlin’de Alman Sanayi Federasyonu (Federation of German Industries), Berlin Türkiye Büyükelçiliği, Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası, Alman Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Derneği (The German Mittelstand- German Association for Small and Medium Sized Businesses) yöneticileri ile yapılan toplantıların ardından Hamburg’a geçerek burada da  Türkiye Başkonsolosu, Hamburg Ticaret Odası Dış İlişkiler Sorumlusu ve Hamburg İş Kulübü (Hamburg Business Clup) yöneticileri ve Türkiye’de yatırımları bulunan, yatırım planları yapan bazı firmaların yöneticileri ile görüştüler. BASBAŞ ekibi Almanya turu kapsamında daha sonra Bremen ve Stutgart kentlerine geçerek, bu bölgelerin önde gelen iş üniteleri ile toplantılar yaptılar.

BASBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Dr. Faruk Güler, “Arkadaşlarımız Almanya’nın 4 önemli kentinde gerçekleştirilen toplantılarda,   serbest bölgelerin sağladığı teşvik ve avantajları anlattıktan sonra, BASBAŞ özelinde lokasyon avantajları, operasyonel üstünlükler, sunulan hizmetlerin kalitesi, bölgede yatırım süreçlerinin nasıl en kısa sürede tamamlandığı konularını Alman iş insanlarına anlatma fırsatını buldular” dedi.

Alman şirketlerin Türkiye’ye ilgisi devam ediyor

Dr. Faruk Güler, “Türkiye’nin dinamik özel sektörü de ülkemizin cazibesini arttırıyor.  Almanya, Türkiye’ye yapılan doğrudan yabancı yatırımlarda hem yatırımların yapıldığı süre hem de yatırım yapan şirketlerin sayısı bakımından lider konumdadır. Yatırımların büyük payını, uzun vadeli yatırımlar oluşturmaktadır. Türkiye’deki faaliyetleri sanayi üretiminden, her türlü ürün ve hizmetlerin pazarlanmasından, perakende ve toptancılığa kadar birçok sektöre uzanan Alman şirketlerinin ülkemizde yatırım yapma isteği hala devam etmektedir” dedi.

Dr. Faruk Güler, şöyle konuştu: “Serbest bölgelerdeki bürokratik süreçler, genel ticaret ortamına göre daha hızlıdır. Yatırımcılar bu bölgelerde işletmelerini kısa sürede kurarak, bina yatırımı dahi yapmalarına gerek kalmadan pazara daha hızlı girebiliyor.  Türkiye’nin Avrupa başta olmak üzere dünyanın en önemli ticaret merkezlerine en hızlı ve kolay ulaşım ağları üzerinde bulunması sayesinde Çin ve Rusya’nın olduğu kadar Alman yatırımcıların da Batı Anadolu Serbest Bölgesine ilgileri yüksek. Biz de bu ilgiyi yatırıma dönüştürmek amacıyla yatırımcının ayağına giderek, bölgemizi en iyi şekilde tanıtıyoruz.  Bu çalışmalarımız başka ülkeleri de kapsayacak şekilde yaygınlaşacaktır “ ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.