Başkan Sıbıç, Çevreyi Korumak Doğamızda Var

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 05.06.2024 - 12:00, Güncelleme: 05.06.2024 - 12:00 2061+ kez okundu.
 

Başkan Sıbıç, Çevreyi Korumak Doğamızda Var

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Çevreyi korumak doğamızda var” diyerek,
“Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevrede yaşamak hepimizin, ama en başta çocuklarımızın, gelecek nesillerimizin hakkıdır” dedi. Başkan Sıbıç; “Hızla gelişen dünyamızın geleceğinin en büyük problemlerinin başında Çevre sorunları gelmektedir. İnsanlık daha rahat ve konforlu yaşamak adına ürettiği teknolojileri ve yaşam alanlarını sürekli geliştirmektedir. Ancak bu gelişim ve teknolojilerin beraberinde getirdiği sınırsız bir enerji tüketimi de söz konusu olmaktadır. Teknolojiye ve enerjiye her geçen gün artan yönelim ve ihtiyaçların sağlandığı kaynakların sınırlılığı ise çevresel tehditleri artırmaktadır. Halen daha dünyanın enerji ihtiyaçlarının büyük çoğunluğu fosil yakıtlardan, termal ve nükleer santrallerden sağlanmaktadır. Ancak gelişmekte olan temiz enerji kaynakları güneş ve rüzgardan enerji üretilmesi gelecek adına umut verici bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Bu kaynakların daha yaygın ve etkin kullanılması gerektiğini düşünmekteyim. Ancak yaşanabilir bir çevrede yaşamak adına hepimize de birey olarak düşen bilinç ve sorumluluklar var. Öncelikle yaşadığımız çevrede tüketim alışkanlıklarımıza dikkat edecek ve israf etmeyeceğiz. Kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanacak ve çevremizi kirletmeyeceğiz. Çöplerimizi düzenli ve geri dönüşümde değerlendirmek için çaba göstereceğiz. Kullandığımız suyu ve elektriği israf etmeyeceğiz. Bizlerde yerel yönetimler olarak kent yönetiminde çevresel faktörleri en iyi şekilde değerlendirmek için çevre dostu uygulamalara yönelecek, sürdürülebilirlik konusundaki çalışmaları teşvik ederek çevre bilincini geliştirecek projeler üreterek üstümüze düşeni yerine getireceğiz. Bu bilinçle ‘Çevreyi korumak doğamızda var’ parolasıyla gelecek nesillerimizin temiz bir çevreye ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Daha temiz ve daha yeşil bir Bulancak için çalışacağız. 5 Haziran Dünya Çevre Gününüz kutlu olsun” dedi.
Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Çevreyi korumak doğamızda var” diyerek,

“Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevrede yaşamak hepimizin, ama en başta çocuklarımızın, gelecek nesillerimizin hakkıdır” dedi.
Başkan Sıbıç; “Hızla gelişen dünyamızın geleceğinin en büyük problemlerinin başında Çevre sorunları gelmektedir. İnsanlık daha rahat ve konforlu yaşamak adına ürettiği teknolojileri ve yaşam alanlarını sürekli geliştirmektedir. Ancak bu gelişim ve teknolojilerin beraberinde getirdiği sınırsız bir enerji tüketimi de söz konusu olmaktadır. Teknolojiye ve enerjiye her geçen gün artan yönelim ve ihtiyaçların sağlandığı kaynakların sınırlılığı ise çevresel tehditleri artırmaktadır. Halen daha dünyanın enerji ihtiyaçlarının büyük çoğunluğu fosil yakıtlardan, termal ve nükleer santrallerden sağlanmaktadır. Ancak gelişmekte olan temiz enerji kaynakları güneş ve rüzgardan enerji üretilmesi gelecek adına umut verici bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Bu kaynakların daha yaygın ve etkin kullanılması gerektiğini düşünmekteyim.
Ancak yaşanabilir bir çevrede yaşamak adına hepimize de birey olarak düşen bilinç ve sorumluluklar var. Öncelikle yaşadığımız çevrede tüketim alışkanlıklarımıza dikkat edecek ve israf etmeyeceğiz. Kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanacak ve çevremizi kirletmeyeceğiz. Çöplerimizi düzenli ve geri dönüşümde değerlendirmek için çaba göstereceğiz. Kullandığımız suyu ve elektriği israf etmeyeceğiz. Bizlerde yerel yönetimler olarak kent yönetiminde çevresel faktörleri en iyi şekilde değerlendirmek için çevre dostu uygulamalara yönelecek, sürdürülebilirlik konusundaki çalışmaları teşvik ederek çevre bilincini geliştirecek projeler üreterek üstümüze düşeni yerine getireceğiz. Bu bilinçle ‘Çevreyi korumak doğamızda var’ parolasıyla gelecek nesillerimizin temiz bir çevreye ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Daha temiz ve daha yeşil bir Bulancak için çalışacağız. 5 Haziran Dünya Çevre Gününüz kutlu olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.