Başkan Sıbıç tarihi bıçakları atölyede inceledi

KÜLTÜR (YH) - Yıldız Haber | 27.05.2024 - 18:38, Güncelleme: 27.05.2024 - 18:38 6326+ kez okundu.
 

Başkan Sıbıç tarihi bıçakları atölyede inceledi

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Devlet Sanatçısı Mahir Henden’i Süme’de ki bıçak atölyesinde ziyaret ederek bilgi aldı.
Başkan Sıbıç ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada, “Somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı ve Devlet Sanatçısı Mahir Henden kardeşimizi ziyaret ettik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Milli Mücadelede vatan savunmasına katılan 42. ve 47. Giresun Gönüllü Alayları için söylediği; ‘Bellerindeki sivri uçlu Giresun bıçakları ile düşmanı eski siperlerine geri püskürtmüştür’ sözünde işaret ettiği bıçakları ve diğer bıçakları Süme Köyünde kurduğu Süme Bıçak atölyesinde inceleme fırsatı bulduk. Kuşaklardan beri aktarılan zanaatların yaşatılması ve dünya ile rekabet edilmesini sağlamanın özünü oluşturan emektar ustamızı değerlerimize sahip çıkıp yaşattığı için tebrik ediyor, işlerinde başarılar diliyorum” dedi.
Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Devlet Sanatçısı Mahir Henden’i Süme’de ki bıçak atölyesinde ziyaret ederek bilgi aldı.

Başkan Sıbıç ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada, “Somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı ve Devlet Sanatçısı Mahir Henden kardeşimizi ziyaret ettik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Milli Mücadelede vatan savunmasına katılan 42. ve 47. Giresun Gönüllü Alayları için söylediği; ‘Bellerindeki sivri uçlu Giresun bıçakları ile düşmanı eski siperlerine geri püskürtmüştür’ sözünde işaret ettiği bıçakları ve diğer bıçakları Süme Köyünde kurduğu Süme Bıçak atölyesinde inceleme fırsatı bulduk.

Kuşaklardan beri aktarılan zanaatların yaşatılması ve dünya ile rekabet edilmesini sağlamanın özünü oluşturan emektar ustamızı değerlerimize sahip çıkıp yaşattığı için tebrik ediyor, işlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.