Bulancak Bektaş Yaylası’nda Nuri Genç Hoca’yı Anma ve Hafızlık Kuran Kursu Mezunlar Buluşması Gerçekleşti

KÜLTÜR (YH) - Yıldız Haber | 20.07.2024 - 14:23, Güncelleme: 20.07.2024 - 14:23 8977+ kez okundu.
 

Bulancak Bektaş Yaylası’nda Nuri Genç Hoca’yı Anma ve Hafızlık Kuran Kursu Mezunlar Buluşması Gerçekleşti

Bulancak Bektaş Yaylası’nda 20 Temmuz Cumartesi günü düzenlenen Nuri Genç Hoca Hafızlık Kuran Kursu 1. Mezunlar Buluşması ve Nuri Genç Hocayı Anma Etkinlikleri, büyük bir katılımla gerçekleştirildi.
Etkinliğe, Ak Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Giresun İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, Bulancak Belediye Meclis Üyesi Rahman Aybar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğin organizasyonunu, Yusuf Bekteş’in önderliğindeki tertip komitesi üstlendi. Belediye Başkanı Sıbıç: "Nuri Genç Hocamızı Rahmetle Andık" Etkinlikte konuşan Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Nuri Genç Hocayı rahmetle andıklarını ve manevi mirasını yad ettiklerini belirtti. Başkan Sıbıç, "Emeği geçen herkese teşekkür ederiz." şeklinde konuştu. Komite Başkanı Yusuf Bekteş: "Bu Yıl İlkini Düzenlediğimiz Etkinliği Geleneksel Hale Getireceğiz" Etkinliğin tertip komitesi başkanı Yusuf Bekteş, 1962 yılında resmi olarak açılan ve 1968 yılında merhum Nuri Genç Hoca'nın önderliğinde yatılı eğitime başlayan Kuran Kursu hakkında bilgi verdi. Bekteş, "Bu kursumuzda hafızlık ve Kuran-ı Kerim okuma eğitimi alan tüm mezunlarımızı bir araya getirdik. 1995 yılında Bektaş Yaylası Kuran Kursu yerleşkesini inşa eden merhum Nuri Genç Hocamızı da andık. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz ve geleneksel hale getireceğimiz etkinliğe katılan tüm mezunlarımıza, protokol üyelerimize ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz." dedi. Nuri Genç Hoca Hafızlık Kuran Kursu'nun 1. Mezunlar Buluşması, hem eğitim hem de manevi değerlerin vurgulandığı anlamlı bir etkinlik olarak dikkat çekti. Gelecek yıllarda geleneksel hale getirilmesi planlanan etkinlik, Kuran eğitimi almış mezunları bir araya getirirken, merhum Nuri Genç Hoca'nın hatırasını yaşatmayı da amaçladı.
Bulancak Bektaş Yaylası’nda 20 Temmuz Cumartesi günü düzenlenen Nuri Genç Hoca Hafızlık Kuran Kursu 1. Mezunlar Buluşması ve Nuri Genç Hocayı Anma Etkinlikleri, büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Ak Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Giresun İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, Bulancak Belediye Meclis Üyesi Rahman Aybar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğin organizasyonunu, Yusuf Bekteş’in önderliğindeki tertip komitesi üstlendi.

Belediye Başkanı Sıbıç: " Nuri Genç Hocamızı Rahmetle Andık"

Etkinlikte konuşan Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Nuri Genç Hocayı rahmetle andıklarını ve manevi mirasını yad ettiklerini belirtti. Başkan Sıbıç, "Emeği geçen herkese teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Komite Başkanı Yusuf Bekteş: "Bu Yıl İlkini Düzenlediğimiz Etkinliği Geleneksel Hale Getireceğiz"

Etkinliğin tertip komitesi başkanı Yusuf Bekteş, 1962 yılında resmi olarak açılan ve 1968 yılında merhum Nuri Genç Hoca'nın önderliğinde yatılı eğitime başlayan Kuran Kursu hakkında bilgi verdi. Bekteş, "Bu kursumuzda hafızlık ve Kuran-ı Kerim okuma eğitimi alan tüm mezunlarımızı bir araya getirdik. 1995 yılında Bektaş Yaylası Kuran Kursu yerleşkesini inşa eden merhum Nuri Genç Hocamızı da andık. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz ve geleneksel hale getireceğimiz etkinliğe katılan tüm mezunlarımıza, protokol üyelerimize ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz." dedi.

Nuri Genç Hoca Hafızlık Kuran Kursu'nun 1. Mezunlar Buluşması, hem eğitim hem de manevi değerlerin vurgulandığı anlamlı bir etkinlik olarak dikkat çekti. Gelecek yıllarda geleneksel hale getirilmesi planlanan etkinlik, Kuran eğitimi almış mezunları bir araya getirirken, merhum Nuri Genç Hoca'nın hatırasını yaşatmayı da amaçladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.