Bulancaklı tiyatrocular Samsun’da etkinliğe katıldı

KÜLTÜR (YH) - Yıldız Haber | 22.07.2024 - 17:37, Güncelleme: 22.07.2024 - 17:37 8850+ kez okundu.
 

Bulancaklı tiyatrocular Samsun’da etkinliğe katıldı

11.Samsun KATİP Tiyatro Köyü Etkinliği, büyük bir coşkuyla ve katılımla tamamlandı.
Karadeniz Tiyatrolar Birliği'nin (KATİP) organize ettiği etkinlik, 11 yıldan bu yana amatör tiyatroları Samsun'da bir araya getiriyor. Etkinlik, Karadeniz bölgesindeki tiyatro gruplarının tiyatro eğitimleri almasını ve kültürel paylaşımı teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu yılki etkinliğe Sinop, Amasya, Tokat, Çorum, Giresun, Bulancak, Ordu ve Samsun'dan tiyatro grupları katıldı. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ünlü sanatçılar ve konusunda uzman pandomimciler de etkinlikte yer aldı. Bu sanatçılar, katılımcılara ücretsiz dersler vererek tiyatro bilgilerini paylaştılar ve yeteneklerini geliştirmelerine katkıda bulundular. Samsun Atakum Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Halil Taşkın, Atakum Kültür Müdürü Şeref Aydın ve yardımcısı Deniz Gömeç etkinlikte Türkiye’nin ilk kadın meddahı Mutlu Polat'a, Ünal Yeter ve Mustafa Erden’e plaket takdim etti. Bu yılki etkinliğe, Bulancak'tan da tiyatro yapan isimler katıldı. 18-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılan etkinliğe Bulancak Sanat Tiyatrosu adına kurucularından Ömer Mustafa Yılmaz, oyuncu Umut Can Yeşiltepe,  Bulancak Replik Tiyatrosu Kurucusu ve Yönetmeni Ertan Kara ile oyuncuları Ahmet Kara ve Zuhal Akdemir’de katılan isimler arasında yer aldı.  
11.Samsun KATİP Tiyatro Köyü Etkinliği, büyük bir coşkuyla ve katılımla tamamlandı.

Karadeniz Tiyatrolar Birliği'nin (KATİP) organize ettiği etkinlik, 11 yıldan bu yana amatör tiyatroları Samsun'da bir araya getiriyor. Etkinlik, Karadeniz bölgesindeki tiyatro gruplarının tiyatro eğitimleri almasını ve kültürel paylaşımı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Bu yılki etkinliğe Sinop, Amasya, Tokat, Çorum, Giresun, Bulancak, Ordu ve Samsun'dan tiyatro grupları katıldı. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ünlü sanatçılar ve konusunda uzman pandomimciler de etkinlikte yer aldı. Bu sanatçılar, katılımcılara ücretsiz dersler vererek tiyatro bilgilerini paylaştılar ve yeteneklerini geliştirmelerine katkıda bulundular.

Samsun Atakum Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Halil Taşkın, Atakum Kültür Müdürü Şeref Aydın ve yardımcısı Deniz Gömeç etkinlikte Türkiye’nin ilk kadın meddahı Mutlu Polat'a, Ünal Yeter ve Mustafa Erden’e plaket takdim etti.

Bu yılki etkinliğe, Bulancak'tan da tiyatro yapan isimler katıldı. 18-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılan etkinliğe Bulancak Sanat Tiyatrosu adına kurucularından Ömer Mustafa Yılmaz, oyuncu Umut Can Yeşiltepe,   Bulancak Replik Tiyatrosu Kurucusu ve Yönetmeni Ertan Kara ile oyuncuları Ahmet Kara ve Zuhal Akdemir’de katılan isimler arasında yer aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.