Bulancak'ta muhtarlara zirai ilaçlama eğitimi verildi

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 17.10.2024 - 18:08, Güncelleme: 17.10.2024 - 18:11 2811 kez okundu.
 

Bulancak'ta muhtarlara zirai ilaçlama eğitimi verildi

Bulancak ilçesinde, tarımsal zararlılara karşı etkin mücadele amacıyla mahalle muhtarlarına yönelik bir eğitim programı düzenlendi.
Özellikle son dönemde tarımsal üretimi tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı yapılan bu eğitim, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştirildi. Eğitim, "Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkındaki Yönetmelik" çerçevesinde yapıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisleri tarafından verilen eğitimde, muhtarlar ve onların destek ekipleri, zirai ilaçlama teknikleri, bitki koruma ürünlerinin doğru kullanımı ve kayıt süreçleri hakkında detaylı bilgi aldılar. Eğitim programı sonunda katılımcılar, başarılı olmaları durumunda belge almaya hak kazandılar. Bu sertifikalar, muhtarların ve destek ekiplerinin tarımsal alanlarda zirai ilaçlama uygulamalarını yetkin bir şekilde gerçekleştirebilmelerini sağlayacak. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal zararlılarla mücadelede bu tür eğitimlerin devam edeceğini belirtti. Bu eğitim programı, özellikle kahverengi kokarca zararlısının neden olduğu tarımsal kayıpların önlenmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Bulancak ilçesinde, tarımsal zararlılara karşı etkin mücadele amacıyla mahalle muhtarlarına yönelik bir eğitim programı düzenlendi.

Özellikle son dönemde tarımsal üretimi tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı yapılan bu eğitim, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştirildi.

Eğitim, "Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkındaki Yönetmelik" çerçevesinde yapıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisleri tarafından verilen eğitimde, muhtarlar ve onların destek ekipleri, zirai ilaçlama teknikleri, bitki koruma ürünlerinin doğru kullanımı ve kayıt süreçleri hakkında detaylı bilgi aldılar.

Eğitim programı sonunda katılımcılar, başarılı olmaları durumunda belge almaya hak kazandılar. Bu sertifikalar, muhtarların ve destek ekiplerinin tarımsal alanlarda zirai ilaçlama uygulamalarını yetkin bir şekilde gerçekleştirebilmelerini sağlayacak. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal zararlılarla mücadelede bu tür eğitimlerin devam edeceğini belirtti.

Bu eğitim programı, özellikle kahverengi kokarca zararlısının neden olduğu tarımsal kayıpların önlenmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.