Çanakkale ruhu bu mobil tırda: Kanlı mendilden, mermi tufanına

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.05.2024 - 16:45, Güncelleme: 17.05.2024 - 16:46 6375+ kez okundu.
 

Çanakkale ruhu bu mobil tırda: Kanlı mendilden, mermi tufanına

19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Samsun’a gelen ’Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı’ ziyaretçilere kapılarını açtı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na ait Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı, Samsun’da ziyaretçilerine kapılarını açtı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Samsun’a gelen tırın içerisinde 7 ayrı vitrin bulunuyor. Bir annenin oğluna aldığı son doğum günü hediyesi olan kanlı mendil, çarpışma sonucu iç içe geçmiş mermi tufanı, İngiliz askerinin parçalanmış botu, bir bayram sabahı şehit olan 57. Alay Komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey’in kanlı üniforması gibi birçok savaş eseri bulunduğu mobil müze insanlara Çanakkale ruhunu yansıtmayı amaçlanıyor. 19 Mayıs gününe kadar açık olacak müzeyi ziyaret eden Samsun Valisi Orhan Tavlı, görevlilerden bilgi alarak müzeyi gezdi.
19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Samsun’a gelen ’Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı’ ziyaretçilere kapılarını açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na ait Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı, Samsun’da ziyaretçilerine kapılarını açtı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Samsun’a gelen tırın içerisinde 7 ayrı vitrin bulunuyor. Bir annenin oğluna aldığı son doğum günü hediyesi olan kanlı mendil, çarpışma sonucu iç içe geçmiş mermi tufanı, İngiliz askerinin parçalanmış botu, bir bayram sabahı şehit olan 57. Alay Komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey’in kanlı üniforması gibi birçok savaş eseri bulunduğu mobil müze insanlara Çanakkale ruhunu yansıtmayı amaçlanıyor.

19 Mayıs gününe kadar açık olacak müzeyi ziyaret eden Samsun Valisi Orhan Tavlı, görevlilerden bilgi alarak müzeyi gezdi.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.