Cumhuriyetimizi Yeni Yüzyılda daha da yükseklere taşıyacağız

KÜLTÜR (YH) - Yıldız Haber | 28.10.2024 - 12:24, Güncelleme: 28.10.2024 - 17:20 690 kez okundu.
 

Cumhuriyetimizi Yeni Yüzyılda daha da yükseklere taşıyacağız

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile yayınladığı kutlama mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yüz yılını geride bıraktığımız Cumhuriyetimizi, 101. yılında gururla ve coşkuyla kutluyoruz.
İlk yüzyılını büyük fedakarlıklar ve başarılarla tamamladığımız Cumhuriyetimizi yeni yüzyılında daha da yükseklere taşıyacak, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve gösterdiği hedeflerle yüceltmeye devam edeceğiz” dedi. Başkan Sıbıç mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde istiklalini kazanmak için kurtuluş mücadelesi veren şanlı ecdadımız nice zorluklara rağmen destanlar yazmış ve neticesinde Cumhuriyetimiz kurulmuştur. 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilanı ve milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak ortaya koyduğu “Muasır Medeniyetler” yolunda kurulduğu günden bu yana demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, teknoloji, ekonomi, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. İçinde bulunduğumuz konjoktür ülkemizin her ferdine, her kurumuna olduğu gibi bize de ülkemizi geleceğe taşımak için büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumluluğun bilincinde olarak demokratik, siyasal, kültürel, sosyal alanlarda olduğu gibi özellikle de teknolojik ve ekonomik gelişmeye önem vererek atalarımızdan aldığımız Cumhuriyet mirasını gelecek nesillere, içinde yaşanılan asrın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek devam ediyoruz.  Cumhuriyet için verilen mücadelede, bağrından çıkardığı iki gönüllü alayla; Haymana’da, Mangal Dağı’nda ve Sakarya Meydan muharebesinin her anında ve her yerinde mücadele eden kan ve can veren bir neslin torunları olmaktan ve onları şükranla anmaktan da ayrıca gurur duyuyoruz. Aynı ruhla bugünde ülkemizin müdafaasında ve yeni yüzyıl yürüyüşünde asla tereddüt etmeden yolumuza devam edeceğiz. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklar için gözünü kırpmadan, canını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramımızın 101. Yılının tüm Milletimize kutlu olmasını temenni ediyorum”dedi.
Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile yayınladığı kutlama mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yüz yılını geride bıraktığımız Cumhuriyetimizi, 101. yılında gururla ve coşkuyla kutluyoruz.

İlk yüzyılını büyük fedakarlıklar ve başarılarla tamamladığımız Cumhuriyetimizi yeni yüzyılında daha da yükseklere taşıyacak, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve gösterdiği hedeflerle yüceltmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Sıbıç mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde istiklalini kazanmak için kurtuluş mücadelesi veren şanlı ecdadımız nice zorluklara rağmen destanlar yazmış ve neticesinde Cumhuriyetimiz kurulmuştur. 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilanı ve milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak ortaya koyduğu “Muasır Medeniyetler” yolunda kurulduğu günden bu yana demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, teknoloji, ekonomi, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. İçinde bulunduğumuz konjoktür ülkemizin her ferdine, her kurumuna olduğu gibi bize de ülkemizi geleceğe taşımak için büyük sorumluluklar yüklemektedir.
Bu sorumluluğun bilincinde olarak demokratik, siyasal, kültürel, sosyal alanlarda olduğu gibi özellikle de teknolojik ve ekonomik gelişmeye önem vererek atalarımızdan aldığımız Cumhuriyet mirasını gelecek nesillere, içinde yaşanılan asrın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek devam ediyoruz. 
Cumhuriyet için verilen mücadelede, bağrından çıkardığı iki gönüllü alayla; Haymana’da, Mangal Dağı’nda ve Sakarya Meydan muharebesinin her anında ve her yerinde mücadele eden kan ve can veren bir neslin torunları olmaktan ve onları şükranla anmaktan da ayrıca gurur duyuyoruz. Aynı ruhla bugünde ülkemizin müdafaasında ve yeni yüzyıl yürüyüşünde asla tereddüt etmeden yolumuza devam edeceğiz.
Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklar için gözünü kırpmadan, canını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramımızın 101. Yılının tüm Milletimize kutlu olmasını temenni ediyorum”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.