Doğuştan kalp hastaları Giresun'da şifa buldu

SAĞLIK 18.12.2023 - 21:13, Güncelleme: 18.12.2023 - 21:19 7499+ kez okundu.
 

Doğuştan kalp hastaları Giresun'da şifa buldu

Doğuştan kalp hastalığına sahip 6 hasta Giresun'da yapılan operasyonla tedavi edildi.
Giresun’da doğuştan kalp hastalıklarının takip ve tedavisinin Çocuk Kardiyoloji Uz. Dr. Bekir Yükcü tarafından yapıldığını belirten Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları EAH başhekimi Doç. Dr. Berkan Şahin, "İlimizde sağlık alanındaki özellikli hizmetlerinizden biri olan doğuştan kalp hastalıklarının transkateter tedavisi (anjiyo yöntemi ile kalp hastalıklarının düzeltilmesi) belli periyotlarda düzenli olarak yapılmaktadır. Doğuştan kalp hastalıklarına sahip 6 hastamıza Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde anjiyo yapılmıştır. Ventriküler septal defekt (Kalp karıncıkları arasındaki delik) tanılı 1 hasta, Atriyal septal defekt (kalp kulakçıkları arasındaki delik) tanılı 3 hasta ile Patent duktus arteriyosus (büyük damarlar arası açıklık) tanılı 2 hastaya delik kapatılma işlemi anjiyo yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. İşlemler sonrası kontrolleri yapılan hastalar sağlıklı bir şekilde evlerine taburcu edilmiştir" ifadelerine yer verdi. Anjiyo işlemlerinde Çocuk Kardiyoloji Uz. Dr. Bekir Yükcü, Prof. Dr. Alper Güzeltaş, Doç. Dr. Taner Kasar, Anestezi Uzmanı Dr. Fatma Alkan görev aldı.
Doğuştan kalp hastalığına sahip 6 hasta Giresun'da yapılan operasyonla tedavi edildi.

Giresun’da doğuştan kalp hastalıklarının takip ve tedavisinin Çocuk Kardiyoloji Uz. Dr. Bekir Yükcü tarafından yapıldığını belirten Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları EAH başhekimi Doç. Dr. Berkan Şahin, "İlimizde sağlık alanındaki özellikli hizmetlerinizden biri olan doğuştan kalp hastalıklarının transkateter tedavisi (anjiyo yöntemi ile kalp hastalıklarının düzeltilmesi) belli periyotlarda düzenli olarak yapılmaktadır. Doğuştan kalp hastalıklarına sahip 6 hastamıza Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde anjiyo yapılmıştır. Ventriküler septal defekt (Kalp karıncıkları arasındaki delik) tanılı 1 hasta, Atriyal septal defekt (kalp kulakçıkları arasındaki delik) tanılı 3 hasta ile Patent duktus arteriyosus (büyük damarlar arası açıklık) tanılı 2 hastaya delik kapatılma işlemi anjiyo yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. İşlemler sonrası kontrolleri yapılan hastalar sağlıklı bir şekilde evlerine taburcu edilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Anjiyo işlemlerinde Çocuk Kardiyoloji Uz. Dr. Bekir Yükcü, Prof. Dr. Alper Güzeltaş, Doç. Dr. Taner Kasar, Anestezi Uzmanı Dr. Fatma Alkan görev aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.