Dünya Çevre Haftası'nda bisiklet turu ve farkındalık etkinliği

YAŞAM 03.06.2024 - 10:19, Güncelleme: 03.06.2024 - 10:19 2322+ kez okundu.
 

Dünya Çevre Haftası'nda bisiklet turu ve farkındalık etkinliği

Dünya Çevre Haftası kapsamında, Vali Enver Ünlü'nün katılımıyla ‘Bisiklet Turu ve Çevre Farkındalık Etkinliği’ gerçekleştirildi.
3.650 metrelik parkurda gerçekleştirilen bisiklet turu sonrasında öğrencilerle çeşitli oyunlar oynandı. Vali Ünlü, katılımcılara fidan hediye etti. Dünya Çevre Haftası kapsamında “Hepimizin Bir Dünyası Var” sloganı ile Bisiklet Turu Etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe, Vali Enver Ünlü’nün yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Vali Yardımcıları Mevlüt Özmen ve Mustafa Yıldız, İl Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Öztürk, Manisa Orman İşletme Müdürü Fatih Öztürk, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Faik Gürocak, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Bitiş alanında verilen molada, Taytanlı İlhan İlkokulu Geleneksel Çocuk Oyunları İl Şampiyonu olan 30 öğrenci ile halat çekme ve çuval yarışı gibi eğlenceli oyunlar oynandı. Halat çekme yarışmasında öğrencilere Vali Ünlü ve İl Jandarma Komutanı Tombul da eşlik etti. Vali Ünlü,  “Bugünlerde dikkatli olalım, hava çok sıcak. Salı günü mevsim normallerinin üzerinde 42 derece olacak. Ormanlarda çevreci arkadaşlar dolaşıyor, ateş yakıp sigara izmariti atanları lütfen uyaralım. Çevreyi kirletmeyelim, kirletenleri uyaralım. Çevre bizim hazinemiz, ama mirasımız değil; geçmiş nesillerden ödünç aldığımız ve gelecek nesillere en iyi şekilde teslim etmemiz gereken kıymetli bir varlık. Amacımız farkındalığı artırmak. Bugün Dünya Bisiklet Günü ayrıca Dünya Çevre Haftası ve  dünya’nın en önemli çevrecisi Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin ölüm yıldönümü. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Manisa’mız çok güzel; doğası, iklimi ve insanları harika. Lütfen sahip çıkalım. Çevre ve bisiklet kulüplerinin sayısını ve üyelerini artırmalıyız” Yapılan konuşmanın ardından bisiklet turuna katılanlar, günün anlam ve önemine vurgu yaparak çevre temizliği gerçekleştirdi. Vali Ünlü ve diğer protokol üyeleri katılımcılara badem ve çam fidanı dağıttı.
Dünya Çevre Haftası kapsamında, Vali Enver Ünlü'nün katılımıyla ‘Bisiklet Turu ve Çevre Farkındalık Etkinliği’ gerçekleştirildi.

3.650 metrelik parkurda gerçekleştirilen bisiklet turu sonrasında öğrencilerle çeşitli oyunlar oynandı. Vali Ünlü, katılımcılara fidan hediye etti.

Dünya Çevre Haftası kapsamında “Hepimizin Bir Dünyası Var” sloganı ile Bisiklet Turu Etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe, Vali Enver Ünlü’nün yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Vali Yardımcıları Mevlüt Özmen ve Mustafa Yıldız, İl Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Öztürk, Manisa Orman İşletme Müdürü Fatih Öztürk, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Faik Gürocak, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Bitiş alanında verilen molada, Taytanlı İlhan İlkokulu Geleneksel Çocuk Oyunları İl Şampiyonu olan 30 öğrenci ile halat çekme ve çuval yarışı gibi eğlenceli oyunlar oynandı. Halat çekme yarışmasında öğrencilere Vali Ünlü ve İl Jandarma Komutanı Tombul da eşlik etti.

Vali Ünlü,  “Bugünlerde dikkatli olalım, hava çok sıcak. Salı günü mevsim normallerinin üzerinde 42 derece olacak. Ormanlarda çevreci arkadaşlar dolaşıyor, ateş yakıp sigara izmariti atanları lütfen uyaralım. Çevreyi kirletmeyelim, kirletenleri uyaralım. Çevre bizim hazinemiz, ama mirasımız değil; geçmiş nesillerden ödünç aldığımız ve gelecek nesillere en iyi şekilde teslim etmemiz gereken kıymetli bir varlık. Amacımız farkındalığı artırmak. Bugün Dünya Bisiklet Günü ayrıca Dünya Çevre Haftası ve  dünya’nın en önemli çevrecisi Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin ölüm yıldönümü. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Manisa’mız çok güzel; doğası, iklimi ve insanları harika. Lütfen sahip çıkalım. Çevre ve bisiklet kulüplerinin sayısını ve üyelerini artırmalıyız”

Yapılan konuşmanın ardından bisiklet turuna katılanlar, günün anlam ve önemine vurgu yaparak çevre temizliği gerçekleştirdi. Vali Ünlü ve diğer protokol üyeleri katılımcılara badem ve çam fidanı dağıttı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.