Eib’ten 225 Bin Tl Ödüllü Moda Tasarım Yarışması

KÜLTÜR (YH) - Yıldız Haber | 27.05.2024 - 17:57, Güncelleme: 27.05.2024 - 17:57 5704+ kez okundu.
 

Eib’ten 225 Bin Tl Ödüllü Moda Tasarım Yarışması

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, sektörün daha katma değerli ürün ihracatının yolunu açacak, genç ve vizyoner tasarımcıları Türk hazır giyim sektörüne kazandırmak amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle, Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından organize edilen 18.ci, Moda Tasarım Yarışması, finali 29 Mayıs 2024’ta yapılacak.
Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, genç tasarımcılara sundukları dünya çapında kendini gösterebilme fırsatını vurgulayarak, "Özgün, yenilikçi ve yaratıcı tasarımlarla gençlerimizi küresel arenada tanıtmak için yıllardır çaba sarf ediyoruz. Yarışmamıza katılan başarılı tasarımcılar, uluslararası moda okullarında aldıkları eğitimlerle sektörümüze önemli katkılarda bulunuyorlar" şeklinde konuştu. Yarışma kapsamında ilk 3 dereceyi alan finalistler para ödülünün yanı sıra Ticaret Bakanlığı’nın onayı halinde yurt dışında 12 ay süreli eğitim fırsatına da sahip olabiliyor. İlk 10 finalist bu ödüllerin yanında EHKİB Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde yine EHKİB tarafından milli katılım organize edilen moda sektörünün önde gelen moda fuarlarını ziyaret hakkı elde etmektedir. (Bu kapsamda ziyaret edilen fuarlar: Fransa/Paris’te senede 2 kez düzenlenen Premiere Vision Paris fuarı ile Almanya-Münih’te senede 2 kez düzenlenen Munich Fabric Start fuarı) Moda Tasarım Yarışmalarında dereceye giren 20’nin üzerinde tasarımcı Bakanlığımızın bursuyla dünyaca ünlü moda okullarında master yapma fırsatı yakaladı. Halihazırda EİB 15.Moda Tasarım Yarışması finalist Ayşe Kaya Fransa-Paris’te bulunan Instıtut Français de la Mode moda okulunda, 16.yarışmanın finalisti Edanur Polat ise İtalya-Milano’da bulunan NABA moda okulunda eğitimlerine devam ediyor. Nakdi Ödüller: Birincilik Ödülü 100.000 TL İkincilik Ödülü 75.000 TL Üçüncülük Ödülü 50.000 TL.
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, sektörün daha katma değerli ürün ihracatının yolunu açacak, genç ve vizyoner tasarımcıları Türk hazır giyim sektörüne kazandırmak amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle, Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından organize edilen 18.ci, Moda Tasarım Yarışması, finali 29 Mayıs 2024’ta yapılacak.

Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, genç tasarımcılara sundukları dünya çapında kendini gösterebilme fırsatını vurgulayarak, "Özgün, yenilikçi ve yaratıcı tasarımlarla gençlerimizi küresel arenada tanıtmak için yıllardır çaba sarf ediyoruz. Yarışmamıza katılan başarılı tasarımcılar, uluslararası moda okullarında aldıkları eğitimlerle sektörümüze önemli katkılarda bulunuyorlar" şeklinde konuştu.

Yarışma kapsamında ilk 3 dereceyi alan finalistler para ödülünün yanı sıra Ticaret Bakanlığı’nın onayı halinde yurt dışında 12 ay süreli eğitim fırsatına da sahip olabiliyor. İlk 10 finalist bu ödüllerin yanında EHKİB Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde yine EHKİB tarafından milli katılım organize edilen moda sektörünün önde gelen moda fuarlarını ziyaret hakkı elde etmektedir. (Bu kapsamda ziyaret edilen fuarlar: Fransa/Paris’te senede 2 kez düzenlenen Premiere Vision Paris fuarı ile Almanya-Münih’te senede 2 kez düzenlenen Munich Fabric Start fuarı)

Moda Tasarım Yarışmalarında dereceye giren 20’nin üzerinde tasarımcı Bakanlığımızın bursuyla dünyaca ünlü moda okullarında master yapma fırsatı yakaladı. Halihazırda EİB 15.Moda Tasarım Yarışması finalist Ayşe Kaya Fransa-Paris’te bulunan Instıtut Français de la Mode moda okulunda, 16.yarışmanın finalisti Edanur Polat ise İtalya-Milano’da bulunan NABA moda okulunda eğitimlerine devam ediyor. Nakdi Ödüller:

Birincilik Ödülü 100.000 TL

İkincilik Ödülü 75.000 TL

Üçüncülük Ödülü 50.000 TL.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.